Andrei Baciu: Planul Naţional de Combatere a Cancerului a fost aprobat de Parlament

Parlamentul a aprobat Planul Naţional de Combatere a Cancerului, care va deveni astfel lege, a anunţat miercuri seara Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

753 afișări
Imaginea articolului Andrei Baciu: Planul Naţional de Combatere a Cancerului a fost aprobat de Parlament

Andrei Baciu susţine că acesta este „primul angajament de anvergură al României pentru a lupta împotriva cancerului, un cadru normativ care va da şanse reale pacienţilor de a învinge această afecţiune şi de a duce această luptă încrezători”.

El arată prin acest plan România se aliniază la stardardele europene, de la zona de prevenţie şi diagnosticare timpurie până la tratamente inovative, ceea ce va mări considerabil şansele de a învinge boala.

Proiectul de lege pentru prevenirea şi combaterea cancerului prevede că toţi cetăţenii români au dreptul, garantat de stat, la serviciile de natură medicală, socială şi de susţinere psihologică cuprinse în Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului, după cum urmează: servicii medicale de prevenire, diagnostic şi tratament al cancerului, servicii de îngrijire, inclusiv îngrijiri paliative, servicii de psiho-oncologie, onconutriţie şi oncofertilitate, servicii sociale şi indemnizaţii lunare de hrană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici