Băiat de 13 ani cu afecţiuni renale, adus cu elicopterul din Bulgaria

Un băiat de 13 ani cu afecţiuni renale a fost adus, luni dimineaţa, cu elicopterul din Bulgaria la Spital Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Curie”.

329 afișări
Imaginea articolului Băiat de 13 ani cu afecţiuni renale, adus cu elicopterul din Bulgaria

Intervenţia elicopterului SMURD a avut loc la solicitarea Ambasadei României în Bulgaria. Elicopterul a asigurat transferul unui băiat român de 13 ani, diagnosticat cu afecţiuni renale, din Bulgaria în România.

Echipajul elicopterului a preluat băiatul de la Spitalul Sfânta Ecaterina din Sofia şi l-a transferat la Bucureşti, unde a fost predat în siguranţă medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie".

Pe tot parcursul zborului, băiatul a fost asistat şi monitorizat de o echipă medicală asigurată de UPU-SMURD Bucureşti.

Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul MAI susţine că, în baza acordurilor transfrontraliere privind cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă, instituţia execută misiuni aeromedicale pe teritoriul Bulgariei şi al Republicii Moldova, la solicitarea autorităţilor competente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici