Ceaiul prelungeşte viaţa, te face să slăbeşti şi ţine departe cariile dentare

Consumul de ceai negru este asociat cu un risc mai mic de deces, a evidenţiat de un studiu tocmai publicat în Annals of Internal Medicine de către cercetătorii de la National Institutes of Health SUA şi bazat pe date de la biobanca din Marea Britanie, ţară unde este obişnuit să bei ceai negru.

21086 afișări
Imaginea articolului Ceaiul prelungeşte viaţa, te face să slăbeşti şi ţine departe cariile dentare

Ceaiul prelungeşte viaţa, te face să slăbeşti şi ţine departe cariile dentare

Savanţii au evaluat asocierile consumului de ceai cu mortalitatea şi au examinat, de asemenea, adăugarea de lapte şi zahăr în ceai, temperatura băuturii şi variantele genetice care influenţează rata cu care oamenii metabolizează cofeina.

Biobanca din Regatul Unit include date despre o jumătate de milion de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani. Dintre aceştia, 85% au declarat că au consumat ceai în mod regulat, iar dintre ei, 89% au raportat că au consumat ceai negru.

În comparaţie cu cei care nu consumau ceai, participanţii care susţin că beau două sau mai multe căni în fiecare zi au avut un risc de mortalitate cu 9-13% mai mic, ţinând departe bolile de inimă şi având efect benefic asupra creierului.

Inhibă dezvoltarea cariilor

Dincolo de faptul că prelungeşte viaţa, ceaiul o îmbunătăţeşte. Ceaiul (indiferent dacă este verde, negru sau altfel) conţine taninuri care se leagă de pereţii bacteriilor din cavitatea bucală şi, în acest sens, inhibă dezvoltarea cariilor dentare. Nu fac mare lucru dacă igiena orală este slabă, dar pot contribui la o igiena bine întreţinută.

Un studiu, publicat în Molecular Nutrition & Food Research de către cercetătorii de la Universitatea Sichuan din Chengdu, China, a arătat că consumul a trei căni de ceai pe zi a fost asociat cu un risc redus de anumite tipuri de cancer, inclusiv cele ale plămânului, tiroida, dar nu altele, cum ar fi cea a sânului. Beneficiul ar fi legat de polifenolii din ceai.

Aşa cum consumul de ceai la temperaturi ridicate (peste 55-60°C) a fost asociat cu un risc crescut de apariţie a tumorilor esofagului şi stomacului din cauza daunelor pe care băuturile calde le pot provoca mucoasei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ceai

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici