Cel mai mare spital din sud-estul României va avea secţie de cardiologie intervenţională. Oraşul în care va fi

  • Cel mai mare spital din sud-estul României va avea secţie de cardiologie intervenţională dotată cu echipamente moderne.
  • Este vorba despre Spitalul Judeţean din Galaţi în ambulatoriul căruia se construieşte secţia pentru intervenţii chirurgicale.
64225 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare spital din sud-estul României va avea secţie de cardiologie intervenţională. Oraşul în care va fi

Cel mai mare spital din sud-estul României va avea secţie de cardiologie intervenţională. Oraşul în care va fi

Secţia de cardiologie intervenţională se construieşte la primul etaj al Ambulatoriului de Specialitate din cadrul spitalului gălăţean. Noua secţie va avea 12 saloane cu grup sanitar propriu, dotate cu mobilierul necesar, spaţiu medical special amenajat pentru montarea de stenturi şi stimulatoare cardiace, cabinete medicale şi oficiu alimentar.

De asemenea, secţia va fi dotată cu peste 160 de echipamente medicale, astfel încât medicii să poată realiza procedurile de cardiologie intervenţională. În prezent, intervenţiile se desfăşoară într-un spaţiu al secţiei de Radiologie.

Fondurile pentru realizarea lucrărilor şi pentru echipamente sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Investiţia este în valoare de 1,7 milioane de euro.

La final, spitalul din Galaţi va deveni centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace. Unitatea medicală va prelua o parte a pacienţilor care merg la unităţi medicale din Bucureşti, Iaşi, Tg.Mureş şi Cluj-Napoca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici