Comisarul european pentru Sănătate, despre varianta Delta: Va deveni dominantă până în august

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a spus vineri, în cadrul unei vizite făcute în judeţul Dâmboviţa, că varianta Delta va deveni dominantă până în august la nivel european.

472 afișări
Imaginea articolului Comisarul european pentru Sănătate, despre varianta Delta: Va deveni dominantă până în august

Comisarul european pentru Sănătate, despre varianta Delta: Va deveni dominantă până în august

„În unele state membre este deja dominantă şi conform Centrului pentru prevenţia şi controlul bolilor până la sfârşitul lunii august va deveni dominantă în general. (...) Avem vaccinul care este scutul şi împotriva acestei variante”, a declarat Stella Kyriakides.

Conform acesteia, numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni odată cu apariţia variantei Delta: „Această variantă este mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinarea”.

„Creşterea cazurilor de persoane infectate este în rândul celor nevaccinaţi sau în rîndul celor care au făcut doar o singură doză. Şi cunoaştem de la Agenţia Europeană pentru Medicamente că vaccinurile sunt eficiente şi împotriva variantei Delta. Deci este important să continuăm să ne vaccinăm”, a mai spus comisarul european.

Stella Kyriakides a afirmat că statele membre au primit până acum 500 de milioane de doze de vaccin şi că mai mult de jumătate din toţi cetăţenii europeni au primit ambele doze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici