Consumer Reports solicită producătorilor de ciocolată neagră să reducă nivelul de plumb şi cadmi

Publicaţiaa Consumer Reports a îndemnat patru producători de ciocolată să se angajeze, până de Ziua Îndrăgostiţilor, să reducă cantităţile de plumb şi cadmiu din produsele lor de ciocolată neagră, după ce testele au relevat niveluri nocive ale acestor metale grele, scrie Reuters.

1357 afișări
Imaginea articolului Consumer Reports solicită producătorilor de ciocolată neagră să reducă nivelul de plumb şi cadmi

Consumer Reports solicită producătorilor de ciocolată neagră să reducă nivelul de plumb şi cadmi

În scrisorile adresate Hershey, Mondelez International, Theo Chocolate şi Trader Joe's, Consumer Reports a declarat că expunerea pe termen lung la aceste metale poate duce la probleme ale sistemului nervos, la suprimarea sistemului imunitar şi la afectarea rinichilor.

Organizzaţia a precizat că pericolul este mai mare pentru femeile însărcinate şi copiii mici din cauza riscului de probleme de dezvoltare. Scrisorile au fost însoţite de aproape 55.000 de semnături ai unei petiţii.

Luna trecută, Consumer Reports a declarat că 23 din cele 28 de tablete de ciocolată neagră pe care le-a testat conţineau niveluri potenţial dăunătoare de plumb, cadmiu sau ambele.

Cinci dintre ele aveau niveluri ridicate ale ambelor metale: două de la Theo şi câte una de la Lily's, deţinută de Hershey, Green & Black's, deţinută de Mondelez-, şi Trader Joe's.

Consumer Reports a declarat că mulţi consumatori mănâncă ciocolată neagră pentru potenţialele sale beneficii pentru sănătate şi pentru nivelul relativ scăzut de zahăr, dar "nu este nimic sănătos în ingerarea de metale grele".

Producătorii de ciocolată nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

National Confectioners Association, un grup comercial, a declarat că orientările de sănătate din California pe care Consumer Reports le-a folosit şi pe care le consideră cele mai sigure, nu sunt "standarde de siguranţă alimentară" şi că ciocolata poate fi consumată.

Trader Joe's a fost dat în judecată de cel puţin nouă ori de către consumatori din cauza ciocolatei negre de când Consumer Reports a publicat studiul său.

Hershey's şi Mondelez au fost, de asemenea, date în judecată din cauza constatărilor revistei, la fel ca şi alţi producători de ciocolată, inclusiv Godiva şi Lindt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici