Criză de sânge la cel mai mare spital din Galaţi. Un eventual accident colectiv, motiv de groază pentru medici

Unul dintre medicii chirurgi avertizează că rezervele acoperă cu greu necesarul pentru intervenţiile de urgenţă.

383 afișări
Imaginea articolului Criză de sânge la cel mai mare spital din Galaţi. Un eventual accident colectiv, motiv de groază pentru medici

Criză de sânge la cel mai mare spital din Galaţi. Un eventual accident colectiv, motiv de groază pentru medici

Spitalul Clinic de Urgenţă Sf.Apostol Andrei se confruntă cu „o cruntă lipsa de sânge” susţine medicul gălăţean. Chiar şi stocul de urgenţă devine „insuficient în situaţia gestionării concomitente a mai multor cazuri acute”, aşa că medicii amână unele operaţii şi îndeamnă rudele pacienţilor să doneze sânge. Problemele cele mai mari apar în cazul bătrânilor care nu au rude sau al celor care au rudele plecate în străinătate.

„Avem o groază de cazuri oncologice ce presupun intervenţii majore, care necesită sigur transfuzii şi pe care le tot amânăm la operat. De obicei se mobilizează familia şi prietenii, mergând să doneze. Situaţia devine urâtă rău în cazul pacienţilor vârstnici, fără aparţinători şi la care prietenii sunt colegi de generaţie, neputând să mai doneze”, a explicat chirurgul Paul Ichim.

Medicul gălăţean avertizează că în cazul unui accident colectiv, spitalul nu va face faţă solicitărilor.

„Mă gândesc cu groază cum ne-am descurca într-o situaţie de accident colectiv, de catastrofe naturale sau de alt fel, induse de oameni. Atunci ar fi chiar Dumnezeu cu milă, doar că Divinitatea ne-a lăsat o porunca, să ne iubim aproapele, iar donarea de sânge pentru semenii aflaţi în spitale, chiar este o dovadă de afecţiune. Fără intenţia de a deveni patetic, se cere o mişcare de solidaritate, situaţie de acest gen n-am întâlnit până acum în practică mea medicală”, a precizat Paul Ichim.

Chirurgul gălăţean îşi pune speranţele într-un proiect legislativ potrivit căruia persoanele care donează sânge de două ori într-un an au dreptul să pacheze gratuit în orice parcare publică din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sânge,
criză,
spital

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici