Directorul general al Pfizer are COVID pentru a doua oară

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a anunţat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19, scrie Reuters.

621 afișări
Imaginea articolului Directorul general al Pfizer are COVID pentru a doua oară

Directorul general al Pfizer are COVID pentru a doua oară

"Mă simt bine şi nu am simptome", a declarat Bourla într-un comunicat.

Bourla, în vârstă de 60 de ani, a contactat în luna august COVID şi a început un tratament cu Paxlovid, tratamentul antiviral oral COVID-19 al companiei.

Paxlovid este un medicament antiviral care este utilizat pentru a trata persoanele cu risc ridicat, cum ar fi pacienţii în vârstă.

Bourla a primit patru doze de vaccin COVID dezvoltat de Pfizer şi partenerul său german BioNTech.

Şeful executivului a declarat că nu a luat încă noul rapel bivalent.

Dezvoltate de Moderna şi de echipa Pfizer şi BioNTech, noile aşa-numite vaccinuri bivalente au ca scop abordarea subvariantelor BA.5 şi BA.4 Omicron, care reprezintă 84,8% şi, respectiv, 1,8% din toate variantele circulante în Statele Unite, pe baza celor mai recente date.

"Nu am făcut încă noul vaccin de rapel bivalent, deoarece am urmat liniile directoare ale CDC de a aştepta trei luni de la precedentul meu caz de COVID, la mijlocul lunii august", a adăugat Bourla.

În august, FDA a autorizat vaccinurile de rapel actualizate ale Pfizer şi Moderna care vizează subvariantele BA.4 şi BA.5 Omicron, dominante.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici