DSP: alte trei decese din cauza gripei

Bilanţul de la începutul anului se ridică la 12 decese.

167 afișări
Imaginea articolului DSP: alte trei decese din cauza gripei

DSP: alte trei decese din cauza gripei

Conform datelor centralizate din teritoriu de DSP Sibiu, în săptămâna 16 – 22 ianuarie s-au raportat 137 cazuri de gripă,

60 % dintre îmbolnăviri au fost la copii, la grupul de vârstă 2 - 14 ani.

Au fost înregistrate şi trei decese. Dintre acestea două au fost la femei, ambele de 85 de ani, şi un bărbat în vârstă de 51 de ani, toţi din Sibiu, toţi nevaccinaţi şi având cel puţin una sau două afecţiuni asociate.

Au fost înregistrate şi 1.933 de cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS), 80 % dintre ele apărând la copii cu vârsta între 2 şi 14 ani.

De asemeena, au fost şi 349 de pneumonii, dar în acest caz cei mai afectaţi au fost tinerii, maturii şi vârstnicii (grupele de la 15 ani în sus).

„Per ansamblu, se remarcă o tendinţă de scădere a numărului de îmbolnăviri la toate cele trei afecţiuni, faţă de săptămânile anterioare. Cazurile de gripă şi pneumonii au fost cu circa 100 mai puţine faţă de prima săptămână a acestui an, în timp ce IACRS s-au redus semnificativ, cu aproximativ 50%”, spune Horaţiu Cojocaru, directorul DSP Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gripă,
mort,
caz

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici