Evoluţia pandemiei de COVID-19. Adriana Pistol: posibile fenomene deosebite la revenirea din vacanţe şi începerea şcolii

Autorităţile sanitare nu se aşteaptă acum la „fenomene deosebite” în ce priveşete pandemia, dar se aşteaptă la o nouă creştere a numărului de cazuri în septembrie. „Ne cam adunăm după 10 septembrie”, spune Adriana Pistol.

770 afișări
Imaginea articolului Evoluţia pandemiei de COVID-19. Adriana Pistol: posibile fenomene deosebite la revenirea din vacanţe şi începerea şcolii

Întrebată marţi ce estimează că se va întâmpla dacă oamenii vor considera că a trecut pericolul şi nu vor mai purta mască în continuare, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol, a răspuns că, deocamdată, tendinţa de scădere este evidentă.

„Probabil că încet-încet mulţi vor începe să renunţe la mască dintre cei care au utilizat-o atunci când numărul de cazuri a fost mai crescut. Deocamdantă nu ne aşteptăm la fenomene deosebite, doar cu întoarcerea din vacanţe şi începerea şcolilor ne putem aştepta din nou la o creştere a numărului de cazuri. Rămâne de văzut, ne cam adunăm după 10 septembrie. (...) Undeva în luna septembrie, o să ne dăm seama”, a spus Pistol.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.600 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.346 mai multe faţă de ziua anterioară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici