Fasolea albă, un ajutor pentru intestin împotriva cancerului colorectal

După cum atestă un studiu important de la Universitatea din Texas, consumul de fasole îmbunătăţeşte sănătatea intestinală.

273 afișări
Imaginea articolului Fasolea albă, un ajutor pentru intestin împotriva cancerului colorectal

Fasolea albă, un ajutor pentru intestin împotriva cancerului colorectal

Consumul de fasole albă îmbunătăţeşte sănătatea intestinală şi reglează procesele imunitare şi inflamatorii la cei care au depăşit cancerul colorectal. Acest lucru a fost dezvăluit de cercetări de la Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center, publicate în eBIOMedicine.

Studiul, numit BE GONE, a fost efectuat pe 48 de participanţi, cărora li s-a cerut să adauge o cană de fasole albă pe zi la dieta lor obişnuită.

Din studiu, s-a descoperit că aceia care au mâncat o porţie de fasole în fiecare zi au reuşit să obţină modificări pozitive în microbiomul intestinal, a cărui sănătate este asociată cu prevenirea cancerului şi cu rezultate îmbunătăţite ale tratamentului.

Modificările au inclus o creştere a bacteriilor benefice (Faecalibacterium, Eubacterium şi Bifidobacterium) şi o scădere a celor patogene.

„Observarea unei schimbări în diversitatea microbiomului doar cu intervenţia alimentară este rară, iar acest studiu evidenţiază capacitatea unui aliment uşor disponibil de a face astfel de modificări”, explică autorul principal Carrie Daniel-MacDougall.

Fasolea este bogată în fibre

De fapt, „pe parcursul a opt săptămâni s-a înregistrat o îmbunătăţire a sănătăţii intestinale a participanţilor, caracterizată printr-o creştere a bacteriilor benefice, care le ţine la distanţă pe cele dăunătoare”.

Obezitatea, alimentaţia proastă sau problemele gastrointestinale pot provoca tulburări ale florei bacteriene intestinale. Pentru persoanele care au avut sau au cancer colorectal, aceste modificări provoacă inflamaţie şi le pot afecta supravieţuirea.

Fasolea, în special fasolea cannellini albă, este bogată în fibre care susţin intestinul, aminoacizi şi alţi nutrienţi, care pot ajuta bacteriile „bune” să prospere în colon, susţinând sănătatea imunitară şi reglând inflamaţia.

„Oamenii nu ar trebui să încerce să urmeze această dietă fără a discuta cu un medic, deoarece poate avea efecte negative fără îndrumări adecvate”, avertizează dr. Daniel-MacDougall.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici