Infecţiile respiratorii, trend uşor descrescător faţă de săptămâna trecută

  • Infecţiile respiratorii în săptămâna 4 - 10 martie au avut un trend uşor descrescător faţă de săptămâna trecută, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.
  • Sunt două decese noi confirmate cu virus gripal.
112 afișări
Imaginea articolului Infecţiile respiratorii, trend uşor descrescător faţă de săptămâna trecută

Infecţiile respiratorii, trend uşor descrescător faţă de săptămâna trecută

În săptămâna 4 - 10 martie, au fost raportate 76.120 cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 18.8% mai puţine cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (93.702) şi cu 2.2% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (77.825).

Au fost, de asemenea, 953 cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ 2.126 cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 1.523 înregistrate în săptămâna precedentă existând în continuare o scădere a activităţii gripale.

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în Bucureşti (178) şi în judeţele Braşov (94), Prahova (78) şi Constanţa (51), în restul judeţelor numărul de cazuri fiind mai mic de 50.

Totodată, s-au înregistrat 26 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 4 mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu 12 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent şi 59 cazuri de gripă confirmată de laborator (8 cu virus gripal AH1, 15 cu virus gripal AH3, 31 cu virus A nesubtipat şi 5 cu virus B).

De la începutul sezonului, au fost raportate 2.144 cazuri de gripă confirmate de laborator.

Până în prezent, au fost comunicate 99 decese confirmate cu virus gripal.

Cele 99 decese au fost înregistrate la grupele de vârstă: 4 la 0-4 ani, 8 la 15-49 ani, 18 la 50-64 ani şi 69 la ≥65 ani.

În săptămâna 4 - 10 martie, incidenţa infecţiilor respiratorii a avut un trend uşor descrescător faţă de săptămâna anterioară şi s-a situat sub nivelul mediu calculat pentru ultimele sezoane.

Până pe 10 martie, 1.077.130 de persoane s-au vaccinat antigripal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici