Investiţie de peste 8 milioane de euro în cel mai mare spital din Galaţi. Unitatea se va transforma din temelii

  • O investiţie cu fonduri europene în valoare de peste 8 milioane de euro va transforma cel mai mare spital din judeţul Galaţi.
  • Marţi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor care vor fi gata peste 15 luni.
  • La final spitalul gălăţean va fi complet reabilitat şi va avea, printre altele, surse regenerabile de producere a energiei.
1651 afișări
Imaginea articolului Investiţie de peste 8 milioane de euro în cel mai mare spital din Galaţi. Unitatea se va transforma din temelii

Sursă foto: www.institutiimedicale.ro

Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei se va transforma din temelii în urma unui proiect cu fonduri europene coordonat de Consiliul Judeţean Galaţi. Marţi, reprezentanţii instituţiei au dat ordinul de începere a lucrărilor evaluate la peste 8 milioane de euro.

Conform contractului, pentru prima dată de la înfiinţarea spitalului, vor fi înlocuite şi modernizate conductele, instalaţiile pentru transportul fluidelor, ţevile de apă şi de căldură şi ferestrele. De asemenea, vor fi schimbate lifturile şi vor fi montate sisteme noi de climatizare.

Sălile de operaţii vor fi dotate cu sisteme moderne de tratare a aerului, iar spitalul va avea sisteme de producere a energiei din surse regenerabile. Pentru a reduce efectele asupra mediului, echipamentele cu un consum energetic mare vor fi înlocuite, iar la exterior, clădirea spitalului va fi acoperită cu plăci compozit.

„Pentru prima oară de la înfiinţarea spitalului, conductele din subsolul unităţii medicale şi instalaţiile pentru transportul fluidelor vor fi schimbate. Apoi, vor fi modernizate instalaţiile de distribuţie şi transport agent termic şi instalaţiile de distribuţie a apei. Vom schimba toate ferestrele, în secţiile unde nu s-a mai intervenit de peste cinci ani. De asemenea, pentru reducerea costurilor de întreţinere se vor monta sisteme  de producere a energiei din surse regenerabile, iar echipamentele cu un consum energetic mare vor fi înlocuite. Vom schimba 12 lifturi ale spitalului, iar toate saloanele vor avea sisteme de climatizare. În plus, în sălile de operaţie vom introduce un sistem modern de tratare a aerului. Faţa spitalului se va schimba total, după ce vom finaliza şi partea de anvelopare, care va fi făcută cu plăci compozit”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Lucrările vor costa 41.483.000 de lei şi vor fi gata peste 15 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici