Miracolul micuţei Ilinca: O fetiţă de trei ani a fost operată pentru o tumoare cerebrală

  • Micuţa Ilinca, o fetiţă de 3 ani din Suceava, a impresionat întreaga comunitate medicală prin curajul şi determinarea ei de neimaginat pentru vârsta fragedă.
  • Copila a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală de 5 centimetri, a fost operată la Iaşi şi acum starea ei este bună.
442 afișări
Imaginea articolului Miracolul micuţei Ilinca: O fetiţă de trei ani a fost operată pentru o tumoare cerebrală

În cazul copilei de 3 ani, totul a început atunci când părinţii ei au observat că Ilinca nu se simte bine şi că prezintă nişte simptome neobişnuite. Investigaţiile au dezvăluit o tumoare cerebrală de 5 cm, o descoperire care a înspăimântat familia şi a căutat speranţe la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi.

„În 24 de ore s-a schimbat tot. E crunt. Cred că nici 24 de ore. Totul a pornit de la bronşită, un tratament cu antibiotic. Nimic nu prevestea ceea ce urmează. Cât despre domnul manager (Lucian Eva - n.r.), nu am cuvinte. Din toate părţile până să ajungem aici, am auzit doar lucruri minunate. Domnul doctor face minuni, toată lumea ne-a spus lucrul acesta şi într-adevăr a făcut minuni”, a spus Alexandra Moroşanu, mama fetiţei de trei ani din judeţul Suceava.

Când a ajuns la spitalul din Iaşi, Ilinca avea hipertensiune intracraniană, dureri de cap şi vărsături.

„O fetiţă de trei ani s-a prezentat clinicii noastre din cauza unui sindrom de hipertensiune intracraniană, adică cefalee, dureri de cap, vărsături. Prin prezenţa unei leziuni tumorale la nivelul fosei posterioare, s-a făcut o intervenţie chirurgicală, de fapt, două operaţii. În prima fază, am făcut o altă cale de scurgere a lichidului cefalorahidian printr-o procedură endoscopică numită ventriculostomie endoscopică, ceea ce i-a permis salvarea vieţii”, a spus conf. univ. dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi.

Echipa de neurochirurgi de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi, condusă de conf. univ. dr. Lucian Eva, a decis să intervină chirurgical pentru a salva viaţa micuţei Ilinca. Operaţia a fost una complexă, plină de riscuri, dar echipa medicală s-a dedicat complet acestei misiuni delicate. Au fost ore de tensiune şi concentrare extremă în sala de operaţie, în timp ce chirurgii încercau să extirpe tumoarea care ameninţa viaţa micuţei.

Ceea ce a uimit pe toţi cei prezenţi a fost momentul uluitor în care, după intervenţia chirurgicală, micuţa Ilinca s-a detubat singură. Cu ochii plini de determinare, micuţa şi-a exprimat dorinţa de a mânca, dovedind astfel un spirit luptător incredibil pentru vârsta ei. Imaginea a fost un moment de bucurie pentru părinţi, care au văzut cum micuţa lor învinge cu curaj şi hotărâre obstacolele care i-au stat în cale.

Părinţii micuţei au transmis un mesaj de mulţumire întregii echipe medicale, subliniind profesionalismul, devotamentul şi compasiunea cu care au fost trataţi în timpul dificilei perioade.

Micuţa Ilinca se recuperează acum sub atenta îngrijire a medicilor, iar povestea ei incredibilă va rămâne un simbol al speranţei şi curajului.

„Am fost internaţi şi la Dorna cu o suspiciune de meningită. Dintr-o convulsie, ne-a trimis la Suceava cu ambulanţa. În urma unui CT şi apoi încă un CT cu soluţie de contrast, am aflat că are tumoră pe creier. E crunt. Cred că nici măcar în 24 de ore. Totul a pornit de la bronşită, cu tratament cu antibiotic. Nimic nu prevestea ceea ce urmează. La cinci zile de la antibiotic, fetiţa deja era molată, nu mai voia să se dea jos din pătuţ, acuza dureri de cap. Am mers la Dorna la control, doar deshidratată. Am încercat cu săruri şi nu. Ne-am internat şi de aici începe. Doamna doctor de la Suceava a încercat să ne facă transferul sâmbătă seara, doar că nu a reuşit atunci. Şi a spus să aşteptăm până duminică. Dacă totul e ok şi Ilinica nu intră în comă, pentru că avea nevoie de drenaj. În cazul în care se complică situaţia, obţinem transferul duminică, la domnul doctor Eva şi venim la Iaşi şi cu ajutorul lui Dumnezeu o să fie bine. Şi aşa este. Operaţia a decurs ok. Sperăm că a fost scoasă toată tumoarea şi aşteptăm RMN-ul acum. S-a detubat singură aseară. La ora 12 şi un pic s-a detubat singură. Mi-a cerut mâncare şi a păpat. Cât era ea de sedată, era conştientă. Ba chiar mai mult, marţi seara, grupul nostru de prieteni s-au hotărât că la ora 21.00 să ne rugăm la comun. Vreau să vă spun că copilul meu la 20.59 s-a ridicat în funduleţ, ceea ce nu a făcut o săptămână. Chiar este o minune. Cineva acolo sus o iubeşte”, a mai spus mama Ilincăi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici