Moderna anunţă că vaccinul COVID actualizat este eficient împotriva variantei noi

Compania Moderna a anunţat miercuri că datele studiilor clinice au arătat că vaccinul său actualizat COVID-19 va fi probabil eficient împotriva subvariantei BA.2.86. Este o variantă foarte modificată a coronavirusului care a ridicat temeri privind o reapariţie a infecţiilor.

263 afișări
Imaginea articolului Moderna anunţă că vaccinul COVID actualizat este eficient împotriva variantei noi

Subvarianta BA.2.86 este atent monitorizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi de Centrul american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

Compania Moderna susţine că vaccinul său a generat o creştere de 8,7 ori a anticorpilor împotriva virusului.

„Credem că aceasta este o veste pe care oamenii vor dori să o audă în timp ce se pregătesc să iasă şi să îşi facă vaccinurile de toamnă", a declarat şefa departamentului de boli infecţioase de la Moderna, Jacqueline Miller, potrivit Reuters.

CDC a indicat anterior că BA.2.86 ar putea să provoace infecţii la persoanele care au mai avut COVID sau care au fost vaccinate. Ramura Omicron are peste 35 de mutaţii în porţiunile cheie ale virusului.

Moderna a mai anunţat că a împărtăşit noua descoperire privind vaccinul său cu autorităţile de reglementare.

BA.2.86 a fost detectat în Elveţia, Africa de Sud, Israel, Danemarca, SUA şi Marea Britanie, potrivit unui oficial al OMS.

Deşi monitorizează cu atenţie varianta, mai mulţi experţi au declarat că este puţin probabil ca aceasta să provoace un val de boli grave şi decese, ca urmare a apărării imunitare constituite la nivel mondial în urma vaccinării în masă şi a infecţiilor anterioare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici