Noi date despre antiviralul contra HIV/SIDA folosit şi pentru Covid-19. Tratamentul, prezent şi în România

7268 afișări
Imaginea articolului Noi date despre antiviralul contra HIV/SIDA folosit şi pentru Covid-19. Tratamentul, prezent şi în România

Noi date despre antiviralul contra HIV/SIDA folosit şi pentru Covid-19. Tratamentul, prezent şi în România

Medici din întrega lume studiază încă efectele medicamentelor pe care le folosesc pentru tratamentul Covid-19. Uneori, observaţiile pe care le fac sunt contradictorii. Cel mai recent de pe listă este un antiviral, combinaţia lopinavir/ritonavir. Potrivit unui studiu din China, acesta nu contribuie la o vindecare mai rapidă. Un grup de cercetători de la universităţi americane de prestigiu spune însă că a observat o mortalitate mai mică la pacienţii trataţi cu acest medicament şi efecte adverse fără gravitate. Medicul infecţionist Adrian Marinescu îţi spune cum ajută bolnavii de Covid-19 acest medicament.

Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş: Are o acţiune antivirală, asta înseamnă că împiedică multiplicarea virusului. Trebuie spus că nu e un medicament nou, el este folosit de multă vreme în infecţia HIV/SIDA. MUSCA  01.10 Împrumutăm sau folosim alte tratamente, plecând de la ideea că noul coronavirus are o structură asemănătoare cu virusul HIV şi de asemnea are o structură asemănătoare şi cu alte tipuri de coronavirus. 

Tratamentul este folosit şi în România.

Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş: Noi îl folosim la pacienţii noştri încă de când a început pandemia, aşa cum folosim şi hidroxiclorochina şi că rezultatele au fost bune în sensul că evoluţiile pacienţilor au fost bune. Reacţiile adverse există, sunt de tip digestiv, dar nu sunt severe, adică nu pun în niciun caz în pericol viaţa pacientului şi nu sunt lucruri care să nu poată fi controlate 

Un alt tratament folosit pentru Covid-19, hidroxiclorochina, a început să fie abandonat de medici, din cauza reacţiilor adverse grave, mai ales la nivel cardiac.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici