Peste 5.200 de fiole de anticorpi monoclonali vor ajunge în 134 de spitale pentru 2.603 pacienţi. Unităţile care primesc cele mai multe doze

  • Ministerul Sănătăţii a finalizat joi, repartiţia dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2.
  • Cel mai mare număr de doze merg la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş, 150, respectiv 140 de doze.
2348 afișări
Imaginea articolului Peste 5.200 de fiole de anticorpi monoclonali vor ajunge în 134 de spitale pentru 2.603 pacienţi. Unităţile care primesc cele mai multe doze

Peste 5.200 de fiole de anticorpi monoclonali vor ajunge în 134 de spitale pentru 2.603 pacienţi. Unităţile care primesc cele mai multe doze

Potrivit Ministerului Sănătăţii, un număr de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali vor ajunge în 134 de spitale din ţară, acestea fiind necesare pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienţi.

„Repartizarea s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecţioase şi a ţinut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienţi internaţi şi cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unităţile sanitare. Asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient”, spun reprezentanţii MS.

Criteriile de administrare ale acestui medicament au fost stabilite tot de către specialiştii comisiei de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii şi sunt cuprinse în Ordinul ministrului interimar al Sănătăţii de modificare a Anexei la Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 publicat în Monitorul Oficial nr 978 din 13 octombrie 2021.

Cele 5206 fiole de anticorpi monoclonali reprezintă o donaţie a statului italian, ca recunoştinţă a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care ţara noastră l-a acordat în anul 2020, atunci când a trimis echipe de medici şi asistenţi medicali care au lucrat în spitale din Brescia şi Lecco.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici