Primul pacient din vestul ţării infectat cu virusul West Nile, internat la Timişoara

Primul pacient din vestul ţării infectat cu virusul West Nile a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara.

485 afișări
Imaginea articolului Primul pacient din vestul ţării infectat cu virusul West Nile, internat la Timişoara

Pacientul, în vârstă de 50 de ani, din judeţul Timiş, a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş, acuzând simptomatologie specifică unei boli infecţioase.

A fost internat în Secţia de Boli Infecţioase şi i-au fost recoltate probe de sânge care au fost analizate în laboratorul Spitalului Victor Babeş. Suspiciunea a fost confirmată, după ce au fost detectaţi anticorpi de tip Imunoglobulină (IgM).

„Pacientul s-a prezentat având simptome uşoare, dar persistente: febră, fotofobie, afazie, vedere dublă. A primit indicaţie de tratament simptomatic, antitermic, de echilibrare hidroelectrolitică, şi vitaminoterapie. Starea lui de sănătate este acum stabilă. Pacientul va mai rămâne în spital câteva zile sub supraveghere. Deocamdată, nu se pune problema unei agravări a stării lui de sănătate. Vorbim, până la urmă, despre o boală infecţioasă care, însă, la persoane cu alte boli asociate sau comorbidităţi poate duce la o infecţie a sistemului nervos central sau, în cazurile foarte grave, ceea ce nu este în situaţia de acum, la deces”, spune dr. Anca Elena Ianiţcaia, medic specialist Boli Infecţioase la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara.

Spitalul Victor Babeş a informat Direcţia de Sănătate Publică, raportarea urmând a fi transmisă Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Infecţia cu virusul West Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la persoanele adulte o neuroinfecţie care, însă, în majoritatea cazurilor, este subclinică. Ocazional poate duce la apariţtia unei meningite aseptică sau encefalită severă, în special în rândul vârstnicilor.

Majoritatea pacienţilor au infecţii care însă nu prezintă simptome evidente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici