Rafila: Se fac secvenţieri în cazurile grave din spitale pentru a vedea dacă Omicron este în România

  • Institutul Naţional de Sănătate Publică şi laboratoarele care fac secvenţieri vor face analize pentru a vedea dacă tulpina Omicron este deja în România.
  • Primii supuşi acestor verificări sunt pacienţii în stare gravă din spitale, pentru a vedea dacă există corelaţii epidemiologice, a spus dr. Rafila.
1088 afișări
Imaginea articolului Rafila: Se fac secvenţieri în cazurile grave din spitale pentru a vedea dacă Omicron este în România

Rafila: Se fac secvenţieri în cazurile grave din spitale pentru a vedea dacă Omicron este în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că autorităţile se pregătesc pentru perioada următoare, după apariţia noii tulpini Omicron.

Rafila a spus că nu poate nicio ţară să excludă apariţia de cazuri cu această tulpină.

În acest sens, INSP şi reţeaua de laboratoare care efectuează secvenţieri au demarat deja activitatea, iar cazurile grave care sunt acum în spital vor fi subiectul acestor secvenţieri, pentru a vedea dacă sunt corelaţii epidemiologice, link-uri epidemiologice cu tulpina Omicron.

„Cazurile grave care sunt acum în spital vor fi subiectul acestor secvenţieri, să vedem dacă sunt şi corelaţii epidemiologice, link-uri epidemiologice. Aceste tulpini ar putea fi prezente în România şi dacă evoluţiile clinice ale pacienţilor care sunt infectaţi ar putea să difere faţă de varianta originală sau faţă de tulpina delta. Când discutăm de variantele de interes sunt 3 elemente care se dezbat întotdeauna: transmisibilitate, forma de manifestare a bolii, eficacitatea anticorpilor obţinuţi după vaccinare sau trecerea prin boală”, a spus ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui9 Rafila, în 3 săptămâni vor apărea probabil primele studii care vor demonstra dacă vaccinarea sau trecerea prin boală sunt afectate de această nouă variantă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici