România a semnat un acord cu Italia pentru transplantul pulmonar. Românii vor putea face anual câte cinci operaţii de transplant pulmonar

Pacienţii români vor putea face anual câte cinci operaţii de transplant pulmonar în 10 centre din Italia, anunţă ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după ce acreditarea centrului de la Spitalul Sf. Maria a expirat.

328 afișări
Imaginea articolului România a semnat un acord cu Italia pentru transplantul pulmonar. Românii vor putea face anual câte cinci operaţii de transplant pulmonar

România, acord cu Italia pentru transplantul pulmonar

„Pacienţii români care au nevoie de transplant pulmonar nu mai pot fi transplantaţi în România. Centrul de Transplant al Spitalului Sf Maria, singurul din ţară, care a efectuat opt transplanturi pulmonare în ultimii ani, dintre care şase pacienţi încă trăiesc, a pierdut acreditarea, i-a expirat pe 9 martie şi spitalul nu a mai cerut prelungirea acesteia. Am încheiat deja un acord cu Italia privind transplantul pulmonar. În acest moment există o şansă la viaţă pentru pacienţii români aflaţi pe lista de transplant pulmonar de la ANT şi prin acest acord le oferim posibilitatea de a face acest transplant în clinici de specialitate din Italia”, anunţă Vlad Voiculescu.

El precizează că este vorba despre 10 centre de transplant din Italia.

„Există o limitare la un număr de cinci transplanturi pulmonare pe an. Asta e ceea ce s-a putut obţine în acest moment. Avem de asemenea discuţii avansate cu un centru din Franţa pentru a primi pacienţi români cu recomandare de transplant pulmonar. Este clar că trebuie să dezvoltăm aici capacitatea de a efectua transplant pulmonar”, adaugă ministrul Sănătăţii

De asemenea, Voiculescu a precizat că în 2014 la clinica AKH din Viena, în baza unui acord, au fost efectuate şase tranplanturi pulmonare pentru pacienţi români, iar în 2015, alte cinci.

„În ultimii patru ani în România s-a efectuat acelaşi număr de transplanturi pulmonare cu succes ca în 2014”, conchide ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici