Românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii chiar din acest an

Românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii chiar din acest an, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru”.

709 afișări
Imaginea articolului Românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii chiar din acest an

Românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii chiar din acest an

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, despre proiectul privind vaccinarea antigripală în farmacii.

„Nu se poate face dintr-o dată, trebuie să existe o instruire specifică a farmaciştilor sau a acelora care fac acest lucru. Am avut discuţii cu universităţile de medicină şi farmacie încât în curicula să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii. Până la urmă este o scurtare a timpilor pe care o persoană ar trebui să îi parcurgă ca să poată fi vaccinată. Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot la vaccinul antigripal şi atunci lucrurile acestea - un exemplu de bună practică - se pot dezvolta şi în România”.

Întrebat mai departe dacă ar putea începe vaccinarea în farmacii chiar din acest sezon, ministrul Sănătăţii a spus: „Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru. Trebuie să fim siguri că există suficientă informare pentru cei care practică această vaccinare în farmacie şi pregătire”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici