Sfatul medicului de Ziua Mondială a Inimii 2021: Uitaţi de lift şi de maşină - inima vă va mulţumi!

Anual pe 29 septembrie se marchează Ziua Mondială a Inimii. Evenimentul susţinut pe plan internaţional de World Heart Federation are scopul de a creşte gradul de conştientizare a populaţiei asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să convingă oamenii să adopte un stil de viaţă sănătos.

491 afișări
Imaginea articolului Sfatul medicului de Ziua Mondială a Inimii 2021: Uitaţi de lift şi de maşină - inima vă va mulţumi!

Sfatul medicului de Ziua Mondială a Inimii 2021: Uitaţi de lift şi de maşină - inima vă va mulţumi!

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel global. Inima este singurul organ pe care îl poţi auzi şi simţi. Este primul şi ultimul semn al vieţii. Este unul dintre puţinele lucruri care au potenţialul de a ne uni pe toţi ca oameni.

Pentru a marca Ziua Mondială a Inimii din acest an, Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentaţiei şi nutriţie, membru în Comitetul Consultativ în Nutriţie Herbalife, ne împărtăşeşte sfaturile sale despre cum să ne menţinem inima într-o stare foarte bună.

Multă mişcare în aer liber şi, mai ales, un aport adecvat de nutrienţi, inclusiv fibre, vitamine, minerale şi grăsimi nesaturate, reprezintă cel mai bun sfat pentru a vă menţine inima funcţională în parametri optimi”, spune dr. Zugravu.

De asemenea, ea menţionează câţiva paşi simpli pentru a adăuga mai multă mişcare în activităţile noastre curente. De exemplu, dacă uitaţi de lift şi folosiţi scările, dacă vă lăsaţi maşina acasă şi faceţi o scurtă plimbare până la magazin - inima vă va mulţumi!

Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu consideră că toate au legătură în organism. De exemplu, o imunitate neadecvată va permite apariţia unei infecţii grave care vă va solicita în mod inerent şi nedorit inima. Viceversa, o inimă bolnavă va face cu mult mai greu faţă solicitărilor imune care abundă în sezonul rece.


Sfatul medicului pentru a avea o imunitate bună este foarte simplu: mâncaţi multe legume şi fructe, proteine de calitate sau încercaţi un supliment alimentar dacă consideraţi că nu obţineţi necesarul de nutrienţi de care aveţi nevoie.

Top 5 alimente realizat de Dr. Corina Zugravu pentru o inimă sănătoasă

  • Cereale integrale
  • Leguminoase
  • Nuci
  • Grăsimi şi uleiuri nesaturate
  • Fructe & legume verzi.

Nu trebuie o dietă diferită faţă de cea din restul anului, dar un aport mai mare de fructe şi legume de sezon ar fi benefic pentru sistemul imunitar şi pentru inimă – practic acestea să nu lipsească de la nicio masă”, concluzionează dr. Zugravu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici