Spania îi protejează pe bolnavii de cancer şi introduce „dreptul de a fi uitat oncologic”

Măsura ar urma să intre în vigoare în iunie şi să îi apere de discriminare în privinţa contractării diverselor servicii pe cei care au depăşit cancerul de 5 ani.

14591 afișări
Imaginea articolului Spania îi protejează pe bolnavii de cancer şi introduce „dreptul de a fi uitat oncologic”

Spania îi protejează pe bolnavii de cancer şi introduce „dreptul de a fi uitat oncologic”

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat angajamentul guvernului de a implementa „dreptul de a fi uitat la oncologie” printr-o iniţiativă care va permite celor care au supravieţuit cancerului timp de cinci ani să nu mai fie discriminaţi sau să sufere condiţii mai drastice atunci când contractează produse sau servicii precum credit, asigurări şi ipoteci.

Măsura, care ar trebui să intre în vigoare până în iunie, va declara nevalide toate clauzele bazate pe antecedente de cancer care exclud sau discriminează persoanele în contractarea de produse sau servicii şi va stabili pentru prima dată dreptul de a nu declara că cineva are cancer la încheierea unei asigurări legate de un credit ipotecar.

De acest nou drept vor beneficia toate persoanelor care au terminat tratamentul pentru cancer cu 5 ani înainte de data contractului, fără recidivă ulterioară. „Nu are sens ca, după ce a suferit o boală gravă, să fie penalizat cu afecţiuni mai oneroase”, a explicat premierul într-o întâlnire cu asociaţiile bolnavilor de cancer.

„Acest anunţ va deveni realitate în iunie”, a declarat Sánchez sâmbătă, în cadrul unuia dintre mitingurile electorale la care participă în prezent, în vederea alegerilor locale şi municipale programate pentru 28 mai.

„Oamenii care au depăşit cancerul nu ar trebui să fie discriminaţi atunci când îşi caută un loc de muncă, o asigurare sau o locuinţă”, a adăugat el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici