Studii: Beneficiile aduse de mersul cu spatele merg până la creier

Mersul cu spatele îmbunătăţeşte mult echilibrul şi în acest fel sunt antrenate zonele musculare mai puţin utilizate, în plus, creierul beneficiază şi de faptul că trebuie să fie mai atent.

4511 afișări
Imaginea articolului Studii: Beneficiile aduse de mersul cu spatele merg până la creier

Studii: Beneficiile aduse de mersul cu spatele

Cei care frecventează parcurile pot întâlni oameni care merg cu spatele. Uneori, cineva poate face mişcare în sală, pe banda de alergare. Ce beneficii aduce mersul cu spatele?

Nu există multe studii în acest sens, dar cu siguranţă în acest fel sunt mişcaţi muşchii care sunt foarte diferiţi de cei obişnuiţi şi astfel sunt antrenate zonele musculare care sunt în general mai puţin utilizate.

Face minuni la echilibru

Voluntarii care au mers cu spatele pe o bandă de alergare timp de 30 de minute la un moment dat, timp de patru săptămâni, şi-au îmbunătăţit echilibrul, ritmul de mers şi fitnessul cardiopulmonar, potrivit cercetărilor din 2021.

O altă lucrare de acum câţiva ani publicată în Jurnalul Internaţional de Medicină Sportivă a văzut un grup de studenţi slăbiţi şi îşi îmbunătăţesc capacitatea cardiorespiratorie după un program de şase săptămâni de mers şi alergare cu spatele.

Alte studii indică faptul că mişcarea înapoi poate aduce beneficii celor care suferă de osteoartrită a genunchiului (îmbunătăţirea forţei, dizabilităţi funcţionale şi reducerea durerii), dureri cronice de spate, (în acest caz mersul înapoi este folosit în apă), precum şi pentru a îmbunătăţi mersul şi echilibrul.

Mersul înapoi are beneficii şi asupra creierului, care trebuie să fie mai alert şi mai conştient atunci când se mişcă în acest mod complet nou. La urma urmei, în multe sporturi şi sportivii trebuie să se deplaseze înapoi: gândiţi-vă la jucători de tenis, fotbalişti şi parţial chiar baschetbalist.

De ce este atât de utilă mişcarea înapoi? Când mergi înainte, mişcarea dominantă este cea a ischiochimbilor. Când mergi cu spatele, grupele musculare folosite sunt inversate şi cvadricepsul lucrează, cu extensia genunchiului. În acest caz ne mişcăm într-un mod atipic.

Poziţia este verticală, cu capul înainte

Majoritatea oamenilor îşi petrec zilele mişcându-se înainte şi înapoi. Cu toate acestea, corpul se adaptează la posturile şi poziţiile care sunt adoptate mai des şi acest lucru poate duce la uzura articulaţiilor şi posibile leziuni. Adăugarea de mişcări diferite şi neobişnuite la exerciţii poate aduce numai beneficii.

Cum începi să mergi cu spatele? Trebuie să începi încet pentru că riscul să te răneşti fiind nevoit să faci o mişcare cu care nu eşti obişnuit. Mai bine să începeţi cu o plimbare de aproximativ 20 de minute, dedicându-le ultimele cinci mişcări înapoi. Pe măsură ce corpul se obişnuieşte, este posibil să creşteţi timpul şi ritmul şi, prin urmare, să încercaţi mişcări mai provocatoare.

Spaţiile deschise precum parcurile publice sunt cea mai bună opţiune şi trebuie menţinută o poziţie verticală, cu capul şi pieptul verticale, încercând să se uite cât mai puţin în spate, pentru că astfel postura are de suferit.

Doar atunci când eşti mai în formă este indicat să treci pe banda de alergare, ceea ce poate fi foarte periculos dacă cazi, motiv pentru care mersul în aer liber rămâne cea mai bună opţiune. În orice caz, pe banda de alergare trebuie să începi cu o viteză foarte mică, pentru a evita accidentele.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici