Studiu: Proprietăţile antimicrobiene ale sucului de roşii pot ucide Salmonella

Sucul de roşii poate ucide Salmonella Typhi şi alte bacterii care pot dăuna sănătăţii tractului digestiv şi urinar al oamenilor, potrivit unei cercetări publicate săptămâna aceasta în Microbiology Spectrum.

141 afișări
Imaginea articolului Studiu: Proprietăţile antimicrobiene ale sucului de roşii pot ucide Salmonella

Studiu: Proprietăţile antimicrobiene ale sucului de roşii pot ucide Salmonella

Salmonella Typhi este un agent patogen specific uman mortal care provoacă febra tifoidă, potrivit cercetării publicate în Microbiology Spectrum, o revistă a Societăţii Americane de Microbiologie. .

„Scopul nostru principal în acest studiu a fost să aflăm dacă roşia şi sucul de roşii pot ucide agenţii patogeni enterici, inclusiv Salmonella Typhi, şi dacă da, ce calităţi au acestea care le fac să funcţioneze”, a declarat cercetătorul principal al studiului, Jeongmin Song, Ph.D., profesor asociat la Departamentul de Microbiologie şi Imunologie al Universităţii Cornell.

În primul rând, cercetătorii au verificat dacă sucul de roşii ucide într-adevăr Salmonella Typhi în laborator. Odată ce au constatat că da, echipa a analizat genomul roşiilor pentru a găsi peptidele antimicrobiene implicate.

Peptidele antimicrobiene sunt proteine foarte mici care afectează membrana bacteriană care menţine microbii intacţi. Cercetătorii au ales 4 posibile peptide antimicrobiene şi au testat cât de bine au funcţionat împotriva Salmonella Typhi. Acest lucru i-a ajutat să găsească 2 peptide antimicrobiene eficiente împotriva Salmonella Typhi.

Echipa de cercetători a efectuat mai multe teste pe variante de Salmonella Typhi care apar în locurile unde boala este frecventă. De asemenea, au realizat un studiu pe calculator pentru a afla mai multe despre modul în care peptidele antibacteriene ucid Salmonella Typhi şi alţi agenţi patogeni enterici. În cele din urmă, au analizat cât de bine acţionează sucul de roşii împotriva altor agenţi patogeni enterici care pot afecta sănătatea tractului digestiv şi urinar al oamenilor.

Cea mai importantă descoperire este că sucul de roşii este eficient în eliminarea Salmonella Typhi, a variantelor sale hipervirulente şi a altor bacterii care pot dăuna sănătăţii tractului digestiv şi urinar al oamenilor. În special, 2 peptide antimicrobiene pot elimina aceşti agenţi patogeni prin afectarea membranei bacteriene, un strat protector care înconjoară agentul patogen.

„Cercetările noastre arată că roşiile şi sucul de roşii pot scăpa de bacteriile enterice precum Salmonella”, a declarat Song. Cercetătorii au declarat că speră că atunci când publicul larg, în special copiii şi adolescenţii, vor afla despre rezultatul studiului, vor dori să mănânce şi să bea mai multe roşii, precum şi alte fructe şi legume, deoarece acestea oferă consumatorilor beneficii antibacteriene naturale.

Societatea Americană de Microbiologie este una dintre cele mai mari societăţi profesionale dedicate ştiinţelor vieţii şi este compusă din 36.000 de oameni de ştiinţă şi practicieni din domeniul sănătăţii. Misiunea ASM este de a promova şi de a avansa ştiinţele microbiene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
suc,
roşie,
salmonella

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici