Tehnologia 3D poate salva mii de vieţi. HeartFlow ajută pacienţii să fie diagnosticaţi şi trataţi de cinci ori mai rapid

  • HeartFlow este o tehnologie inovatoare care poate salva 100.000 de vieţi
  • Tehnologia 3D poate ajuta pacienţii să fie diagnosticaţi şi trataţi de 5 ori mai rapid
  • HeartFlow a fost oficial lansată în Marea Britanie după aprobarea NHS
679 afișări
Imaginea articolului Tehnologia 3D poate salva mii de vieţi. HeartFlow ajută pacienţii să fie diagnosticaţi şi trataţi de cinci ori mai rapid

Sursa foto: profimedia

Marea Britanie a aprobat o tehnologie revoluţionară care poate să ajute până la 100 de mii de persoane cu probleme cu inima. O simplă tomografie transformată într-o imagine 3D va ajuta doctorii.
 
HeartFlow se numeşte tehnologia revoluţionară care a fost aprobată de Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie. De doar 20 de minute va avea nevoie medicul pentru a pune un diagnostic cu ajutorul imaginilor 3D. Până acum, un astfel de diagnostic necesită o metodă invazivă şi care necesita mult timp. Cu ajutorul diagnosticul, pacienţii vor putea fi trataţi prin intervenţie chirugicală, medicamentaţe sau plasarea unui stent.
 
PATRICK SERRUYS - Profesor Imperial College: Faptul că dintr-o dată ai ceva non-invaziv care îţi oferă anatomia şi, pe lângă asta, ai componenta fiziologică care a fost inspirată şi validată de presiune, a fost precum descoperirea Sfântului Graal.

HeartFlow există de câţiva ani, însă a fost folosită doar în anumite cazuri. Beneficiile sunt însă uriaşe. Exemplu este Tammy, o femeie din Marea Britanie care a ajuns pe patul de spital după ce i s-a făcut rău când era alături de nepoatele sale. Testele nu arătau nimic în neregulă. După transformarea tomografiei în imagine 3D, medicii şi-au dat seama că avea o arteră coronară blocată. 
 
TAMMY MIRANDA - pacient HeartFlow: Fiica mea v-ar spune că nu ar trebui să fiu în viaţă astăzi. Am avut atât de multe operaţii, tot felul de chestii. Acum voi putea în sfârşit să fac exerciţii, voi putea în sfârşit să scad în greutate. Pentru că nu am avut energia de a face aşa ceva ani de zile.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici