Un nou studiu dezvăluie beneficiile exerciţiilor fizice seara

Exerciţiile fizice zilnice făcute seara pot aduce cele mai mari beneficii pentru sănătatea persoanelor care trăiesc cu obezitate, arată un studiu recent realizat de cercetători australieni.

366 afișări
Imaginea articolului Un nou studiu dezvăluie beneficiile exerciţiilor fizice seara

Un nou studiu dezvăluie beneficiile exerciţiilor fizice seara

Studiul, care a urmărit traiectoria a 30.000 de persoane timp de aproape 8 ani, a constatat că cei care au făcut cea mai mare parte a exerciţiilor fizice moderate până la viguroase (MVPA) seara au avut un risc semnificativ mai mic de deces prematur şi deces din cauza bolilor cardiovasculare.

"Nu am discriminat tipul de activitate pe care am urmărit-o, ar putea fi orice, de la mersul pe jos până la urcarea scărilor, dar ar putea include şi exerciţii structurate, cum ar fi alergarea, munca profesională sau chiar curăţarea casei", a declarat Dr. Matthew Ahmadi, autorul principal al studiului.

Cercetătorii susţin că descoperirile lor ar putea fi explicate prin faptul că persoanele care trăiesc cu obezitate sau diabet sunt deja intolerante la glucoză, iar exerciţiile făcute seara ar putea ajuta la compensarea acestei intoleranţe şi la reducerea riscului de complicaţii.

Deşi este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma o relaţie de cauzalitate, studiul sugerează că momentul zilei în care faci mişcare ar putea fi un factor important în gestionarea obezităţii şi a diabetului de tip 2.

Studiul, condus de cercetătorii de la Centrul Charles Perkins al Universităţii, a fost publicat astăzi în revista Diabetes Care .

„Din cauza unui număr de factori, aproximativ doi din trei australieni au exces de greutate sau obezitate, ceea ce îi expune la un risc mult mai mare de afecţiuni cardiovasculare majore, cum ar fi atacuri de cord şi accident vascular cerebral, şi deces prematur”, a spus dr. Angelo Sabag, lector în fiziologia exerciţiului la Universitatea din Sydney.

„Mişcarea nu este în niciun caz singura soluţie la criza obezităţii, dar această cercetare sugerează că persoanele care îşi pot planifica activitatea în anumite momente ale zilei pot compensa cel mai bine unele dintre aceste riscuri pentru sănătate”.

Studiile clinice mai mici au arătat rezultate similare, cu toate acestea, volumul mare a datelor participanţilor la acest studiu, utilizarea unor măsuri obiective ale activităţii fizice şi a rezultatelor dificile, cum ar fi moartea prematură, fac ca aceste constatări să fie semnificative.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici