Un studiu al cercetătorilor chinezi arată că pisicile pot transmite între ele noul coronavirus. Animalele care nu pot fi infectate cu Covid-19

  • Proprietarii de pisici vor dori să aibă mai multă grijă atunci când intră în contact cu iubitele lor animale de companie
  • Un studiu din China a dezvăluit că noul coronavirus ar putea fi transmis între pisici, scrie The Guardian
  • Totuşi, câteva animale nu pot fi infectate cu Covid-19, potrivit cercetătorilor
5742 afișări
Imaginea articolului Un studiu al cercetătorilor chinezi arată că pisicile pot transmite între ele noul coronavirus. Animalele care nu pot fi infectate cu Covid-19

Sursa foto: Profimedia

În experimentele desfăşurate în laborator de o echiă de cercetători din China au fost implicate câteva animale cărora li s-a administrat o doză ridicată de coronavirus şi totuşi nu există dovezi că pisicile ar putea infecta şi oameni. De asemenea, echipa susţine că studiul lor oferă perspective importante asupra modului în care Covid-19 interacţionează cu animale şi cum ar putea avea acesta un rol în controlarea pandemiei.

„Supravegherea virusului Sars-CoV-2 la pisici ar trebui considerată o completare la eliminarea Covid-19 şi la oameni”, mai arată studiul.

Echipa, de la Institutul de Cercetare Veterinară Harbin din China, a concluzionat că pisicile sunt mai predispuse la Covid-19 şi par capabile să transmită virusul prin picăturile respiratorii la alte pisici. Totuşi, câinii, găinile, porcii şi raţele nu pot contracta virusul.

Rezultatele studiului vin după relatări recente despre o pisică din Belgia care a fost infectată cu Covid-19. La o săptămână după ce propietarul pisicii a început să aibă simptome, pisică a dezvoltat şi ea dificultăţi respiratorii, greaţă şi diaree, iar testele ulterioare făcute de medicii veterinari de la Universitatea din Liège au confirmat că pisica are coronavirus.

Experţii spun că rezultatele studiului sunt credibile, dar nu indică faptul că pisicile ar fi un factor important în răspândirea virusului între oameni, transmite The Guardian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici