Uniunea Europeană investighează un focar de salmonella cauzat de consumul de ciocolată. Numeroase produse, printre care şi ouăle Kinder, au fost retrase în mai multe ţări

  • Luni, Ferrero a retras ouăle de ciocolată Kinder Surprise de pe rafturile britanice şi irlandeze, în ceea ce a declarat că este o măsură de precauţie.
  • Grupul italian de dulciuri a declarat miercuri că niciun produs Kinder lansat pe piaţă nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.
1601 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană investighează un focar de salmonella cauzat de consumul de ciocolată. Numeroase produse, printre care şi ouăle Kinder, au fost retrase în mai multe ţări

Uniunea Europeană investighează un focar de salmonella cauzat de consumul de ciocolată. Ouăle Kinder şi alte produse au fost retrase în mai multe ţări

„Focarul este caracterizat de o proporţie neobişnuit de mare de copii spitalizaţi, unii dintre ei având simptome clinice severe, cum ar fi diaree cu sânge", a declarat Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Agenţia nu a menţionat Ferrero sau orice altă companie în declaraţie, dar a avertizat miercuri că toate cazurile raportate au fost în principal în rândul copiilor cu vârsta sub 10 ani, potrivit Reuters.

Agenţia a precizat ulterior că au fost implicate ouăle de ciocolată Kinder, dar nu a precizat dacă problema se referă exclusiv la aceste produse.
 
Nestle, compania elveţiană de dulciuri, a declarat că nu a retras niciun produs în acest context. Rivalul Lindt & Sprunegli nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.
 
Marea Britanie are cel mai mare număr de incidente, cu 63 de cazuri confirmate până la 5 aprilie, a precizat ECDC, adăugând că alte ţări cu cazuri probabile sau confirmate sunt Franţa, Irlanda, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Suedia şi Norvegia.
 
Agenţia de sănătate a UE a precizat că investighează, împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară, 134 de cazuri confirmate sau probabile de salmonella.
 
Au fost lansate retrageri de produse în mai multe ţări, printre care Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg şi Marea Britanie, a precizat agenţia UE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici