Vietnamul dezvoltă primul vaccin comercial împotriva pestei porcine africane

Vietnamul a anunţat miercuri că a dezvoltat cu succes un vaccin împotriva pestei porcine africane, cu scopul de a deveni prima ţară care îl va produce şi exporta în scop comercial, scrie Reuters.

234 afișări
Imaginea articolului Vietnamul dezvoltă primul vaccin comercial împotriva pestei porcine africane

Vietnamul dezvoltă primul vaccin comercial împotriva pestei porcine africane

Pesta porcină africană, una dintre cele mai devastatoare boli ale animalelor de fermă, a fost detectată pentru prima dată în Vietnam în februarie 2019 şi a forţat ţara să elimine anul trecut aproximativ 20% din efectivul de porci.

Aceasta îşi are originea în Africa şi s-a răspândit în Europa şi Asia şi a ucis sute de milioane de porci la nivel mondial. Pesta porcină africană este inofensivă pentru oameni.

"Aceasta este o piatră de hotar a industriei veterinare", a declarat ministrul adjunct al agriculturii, Phung Duc Tien. "Cu o imunitate care durează şase luni, vaccinul va fi un scut pentru industria de creştere a porcilor şi pentru producţia de porci la nivel global."

Vaccinul este în curs de dezvoltare din noiembrie 2019, în parteneriat cu experţi din Statele Unite, cu cinci teste clinice desfăşurate.

Siguranţa şi eficacitatea sa au fost confirmate de Serviciul de Cercetare Agricolă din cadrul Departamentului de Agricultură al SUA, a declarat Tien.

"Acest succes deschide mari aşteptări, iar spaţiul pentru a exporta vaccinul împotriva pestei porcine africane produs în Vietnam este imens", a adăugat Tien.

El nu a oferit un termen pentru momentul în care vaccinul ar putea fi exportat sau o estimare a capacităţii de producţie a ţării.

Deşi epidemia de pestă porcină s-a diminuat în Vietnam, permiţând fermierilor să refacă efectivele de porci, virusul afectează în continuare fermele din unele ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici