Zeci de mii de infecţii respiratorii acute la nivel naţional şi 41 de cazuri de gripă clinică

Aproape 89.000 de cazuri de infecţii respiratorii se înregistrează la nivel naţional, în creştere faţă de săptămâna trecută. De la începutul sezonului au fost confirmate 9 cazuri de gripă.

285 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de infecţii respiratorii acute la nivel naţional şi 41 de cazuri de gripă clinică

Zeci de mii de infecţii respiratorii acute la nivel naţional şi 41 de cazuri de gripă clinică

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că în săptămâna 25 noiembrie - 1 decembrie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 88.394, cu % 13,2 % mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (94.527) şi cu 2,8% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Au fost raportate la nivel naţional 41 cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului trecut.

Au fost raportate 10 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), în creştere şi acestea.

De asemenea, s-a înregistrat un nou caz confirmat de gripă cu virus tip B.

De la începutul sezonului au fost confirmate 9 cazuri de gripă în Bucureşti, Dâmboviţa şi Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
răceli,
situaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici