1,5 miliarde de euro de la buget merg către reabilitarea sistemului naţional de irigaţii, până în 2027

184 afișări
Imaginea articolului 1,5 miliarde de euro de la buget merg către reabilitarea sistemului naţional de irigaţii, până în 2027

Guvernul a aprobat modificarea programului naţional de reabilitare a infrastructurii de irigaţii din România, în valoare de 1,5 miliarde de euro. Această sumă reprezintă total fondurilor alocate de la bugetul naţional până în anul 2027, a anunţat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Astăzi în şedinţa de Guvern a fost aprobată lista pentru amenajările de irigaţii pentru care se va reacorda caracterul de utilitate publică. Totodată, şi modificarea programului naţional de reabilitare a infrastructurii prinicpale de irigaţii din România în valoare totală de 1,5 miliarde de euro, ceea ce reprezintă totalul fondurilor alocate de la bugetul naţional până în anul 2027. Mai concret, cu această finanţare va creşte viabilitatea economică a sistemelor de irigaţii, amenajându-se chiar sisteme noi, de la 101 la 189, ridicându-se astfel de la 1,8 milioane de hectare susprafaţa irigată a României la 2,6 milioane de hectare”, a declarat Dan Cărbunaru.

Conform acestuia, se prevede şi înfiinţarea a 50 de amenajări de desecare şi drenaj pentru 695.000 de hectare şi creşterea numărului de amenajări de irigaţii de la 89, inclusiv canalul Siret-Bărăgan, în prima sa etapă, la 156.

„Modificarea perioadei de implementare a planului naţional de irigaţii până la sfârşitul anului 2027 va fi complementară programării din Planul Naţional Strategic, urmând ca să fie sprijinite investiţiile şi în infrastructura secundară de irigaţii, dar şi investiţiile în sisteme de irigaţii la nivelul fermei cu 500 de milioane de euro din bani europeni”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Acesta susţine că Ministerul Agriculturii îşi propune astfel ca sistemul de irigaţii din România să poată beneficia de un sprijin financiar mai mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici