10.000 de sindicalişti de la CNSLR-Frăţia participă la un miting de 1 mai

Peste 10.000 de sindicalişti afiliaţi la CNSLR-Frăţia vor participa la un miting şi un marş organizate în Capitală, de 1 mai, urmând ca, timp de nouă zile, acţiunile să continue cu pichetări ale sediilor prefecturilor din ţară şi al Guvernului, a spus, vineri, pentru MEDIAFAX, liderul Marius Petcu.

21 afișări
Imaginea articolului 10.000 de sindicalişti de la CNSLR-Frăţia participă la un miting de 1 mai

Preşedintele CNSLR- Frăţia, Marius Petcu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Preşedintele CNSLR- Frăţia, Marius Petcu, a spus că planul de acţiuni, decis în urmă cu o zi de federaţiile membre, prevede organizarea, de 1 mai, a unui miting şi a unui marş între Parlament şi Guvern, la care sunt aşteptaţi 10.000 de oameni, precum şi pichetări ale sediilor prefecturilor din ţară şi al Guvernului, între 1 şi 9 mai (Ziua Europei).

Membrii din teritoriu ai confederaţiei vor analiza acest plan de acţiuni şi de revendicări până în 15 aprilie, a adăugat Petcu.

"Acest plan de acţiuni nu are legătură cu reacţia premierului de azi. Noi am venit azi pentru a discuta cu Emil Boc şi a-i spune ce avem de gând să facem. Credeam că o să găsim soluţii împreună la protestele noastre, dar se pare că premierul nu doreşte acest lucru", a spus liderul CNSLR-Frăţia.

Sindicaliştii cer un salariu minim pe economie de 705 lei, modificarea legii pensiilor şi a legii salarizării unice, un Pact concret de ocupare, stoparea disponibilizărilor, modificarea OUG 1/2010, deblocarea fondurilor europene, precum şi un plan coerent pentru ieşirea din criză.

Liderii celor patru confederaţii au fost invitate la discuţii, vineri, la Ministerul Muncii, cu premierul Emil Boc.

La câteva minute după începerea discuţiilor de la Ministerul Muncii, liderii CNSLR- FrRăţia şi ai CSDR au anunţat că refuză să participe la întâlnire.

"Am crezut că participăm la negocieri normale. A fost permisă prezenţa reprezentanţilor unor confederaţii care nu aveau legătură cu discuţiile. Premierul ne-a ameninţat, a bătut de mai multe ori cu pumnul în masă, ne-a spus că el este organizatorul, el face regulile şi dacă nu ne convine putem să plecăm. Ne-a spus: «Terminaţi cu prostiile astea!»", a arătat liderul CNSLR Marius Petcu, explicând, astfel, motivul retragerii de la discuţiile de vineri.

Potrivit lui Petcu, confederaţia pe care o conduce "nu primeşte niciun pumn în gură de la niciun Guvern".

"Premierul a avut acest tip de reacţie pentru că nu are răspuns la niciuna din probleme noastre. Oricum, noi vroiam să ieşim de la întâlnire dacă nu era luată în calcul problema salariului minim sau Pactul pentru ocupare", a spus Petcu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici