101 şoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost prinşi. 3 şoferi erau băuţi, iar altul drogat

În ultima săptămână, 101 şoferi au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 14 cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze peste 200 km/h. Trei şoferi au fost prinşi băuţi, iar unul drogat. Întrei ei, un bărbat fără permis, care a furat o autoutilitară.

300 afișări
Imaginea articolului 101 şoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost prinşi. 3 şoferi erau băuţi, iar altul drogat

101 şoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost prinşi. 3 şoferi erau băuţi, iar altul drogat

În perioada 6 - 12 august a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat 101 şoferi care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h. În 14 cazuri, şoferii au fost opriţi după ce au circulat cu viteze peste 200 km/h.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată la data de 12 august, în jurul orei 15:30, când poliţiştii au depistat un bărbat care conducea un autoturism, pe autostrada A3 Bucureşti- Braşov, cu viteza de 217 km/h. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 1.305 lei, iar poliţiştii i-au suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Toţi şoferii care au condus cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar, ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

La data de 12 august 2018, ora 02:43, poliţiştii de la autostrăzi au oprit un bărbat care conducea o autoutilitară făra a avea permis de conducere pentru nicio categorie şi având o alcoolemie de 1,13 mg/l, pe autostrada A2, la km. 88, sensul de mers către Bucureşti. De asemenea, din cercetări a rezultat că autoutilitara ar fi fost furată din municipiul Constanţa, în scop de folosinţă, din garajul unei societăţi comerciale, în noaptea de 11 spre 12 august. În cauză a fost întocmit dosar penal.

De asemenea, pe numele unui şofer a fost întocmit dosar penal după ce a fost depistat conducând cu 0,44 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, fiind aplicată o sancţiune contravenţională unei persoane care a condus cu 0,37 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Totodată, la data de 8 august, ora 23:42, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au depistat, pe autostrada A1 Bucureşti – Râmnicu Vâlcea, la km. 49, un bărbat, de 29 de ani, din Dâmboviţa, în timp ce conducea sub influenţa substanţelor stupefiante, respectiv cannabis. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici