11 spitale de urgenţă vor asigura asistenţa în Capitală, de Paşti şi de 1 Mai

Un număr de 11 spitale de urgenţă, Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti şi un serviciu de gardă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor pascale şi de 1 Mai, în Capitală, informează, marţi, DSP din Capitală.

26 afișări
Imaginea articolului 11 spitale de urgenţă vor asigura asistenţa în Capitală, de Paşti şi de 1 Mai

11 spitale de urgenţă vor asigura asistenţa în Capitală, de Paşti şi de 1 Mai (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, în perioada Paştelui şi de 1 Mai, vor asigura servicii medicale de urgenţă, pentru adulţi şi pentru copii:

- Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca

- Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar

- Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon"

- Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Ioan"

- Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni"

- Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arşi

- Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice

- Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Grigore Alexandrescu"

- Spitalul de Ortopedie Foişor

- Spitalul Clinic de Urgenţă "Marie-Curie"

- Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială "Dan Theodorescu".

În plus, Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti va avea program normal de lucru şi, în această perioadă, va elibera certificate de deces în întreaga Capitală. Cetăţenii pot apela la aceste servicii sunând la numărul unic 112.

DSP Bucureşti va asigura, de asemenea, un serviciu de gardă permanent la sediul propriu, din strada Spiru Haret, numărul 14.

Concret, toate spitalele din subordinea DSP Bucureşti vor funcţiona cu linii de gardă de profil şi vor acorda asistenţă medicală atât în zilele libere, cât şi în zilele premergătoare şi în cele ulterioare Paştelui.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a cerut, marţi, ca direcţiile de sănătate publică să asigure permanenţa în acordarea asistenţei medicale în perioada sărbătorilor pascale şi ca serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe să funcţioneze normal.

Direcţiile de Sănătate Publică va raporta Ministerului Sănătăţii (MS), până miercuri seară, listele cu personalul de conducere care asigură permanenţa la domiciliu şi listele cu personalul de execuţie care asigură permanenţa la sediile direcţiilor, informează MS, într-un comunicat remis, marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici