13 fetiţe dintr-o tabără din Eforie Nord, la spital cu toxiinfecţie alimentară - VIDEO

Un număr de 13 fetiţe, aflate într-o tabără sportivă din staţiunea Eforie Nord, au ajuns, luni noapte, la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa cu stări de vomă şi dureri abdominale, simptome similare unei toxiinfecţii alimentare.

138 afișări
Imaginea articolului 13 fetiţe dintr-o tabără din Eforie Nord, la spital cu toxiinfecţie alimentară - VIDEO

13 fetiţe dintr-o tabără din Eforie Nord, la spital cu toxiinfecţie alimentară (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cei 13 copii şi-au petrecut noaptea pe paturile de spital după ce, luni seară, au mâncat la o terasă din staţiune caşcaval pane, după care li s-a făcut rău.

Copiii au ajuns în tabăra respectivă joi seară şi au fost cazaţi la un hotel de două stele. Pentru că unitatea de cazare nu are şi restaurant, copiii au mers să mănânce la o terasă cu autoservire din apropiere. Profesorii însoţitori au declarat că luni seară copiii au mâncat caşcaval pane şi cartofi prăjiţi, dar o parte dintre ei ar fi mâncat şi îngheţată, cumpărată însă din altă parte.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa au declanşat deja o anchetă la terasa respectivă pentru a stabili ce anume a provocat îmbolnăvirea copiilor.

Potrivit directorului adjunct al DSP Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, luni dimineaţă, la prima oră, o echipă a direcţiei s-a deplasat la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a analiza toate datele despre copiii internaţi, iar o altă echipă a mers în Eforie, la unităţile unde au luat masa şi unde au fost cazaţi, pentru a vedea toate alimentele care au fost consumate, pentru a recolta probe de laborator şi pentru a stabili sursa îmbolnăvirii.

Video Stirileprotv.ro

"În acelaşi timp, vom lua legătura şi cu grupul respectiv, care am înţeles că este însoţit de un medic, pentru a vedea starea de sănătate a celorlalţi copii şi pentru a intra în supravegherea noastră pe perioada de incubaţie a bolii. În cazul în care se înregistrează cumva şi alte îmbolnăviri copiii vor beneficia imediat de asistenţa medicală necesară", a mai declarat directorul adjunct al DSP Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici