Ministrul Dezvoltării: „Am aprobat construcţia a 138 de creşe noi în toate judeţele”

138 de creşe vor fi construite în România cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, iar primele contracte vor fi semnate anul viitor după parcurgerea procedurilor legale.

660 afișări
Imaginea articolului Ministrul Dezvoltării: „Am aprobat construcţia a 138 de creşe noi în toate judeţele”

Ministrul Dezvoltării: „Am aprobat construcţia a 138 de creşe noi în toate judeţele”. Care sunt localităţile vizate

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat joi că a fost aprobată finanţarea pentru construirea a 138 de creşe. Conform ordinului de ministru, în toate municipiile din fiecare judeţ poate fi construită cel puţin o creşă, dar astfel de instituţii pot fi amenajate şi oraşele mai mici sau chiar în mediul rural.

În prezent, în România există doar 386 de creşe. În prima fază a programului, a fost aprobată construirea unei creşe în fiecare municipiu din ţară şi a două clădiri de creşe în municipiile care au peste 100.000 de locuitori.

Proiectele vor fi realizate în funcţie de solicitările primăriilor din ţară.

„În total există 47 de cereri aprobate, cu documentaţia completă depusă. Dintre acestea, sunt patru judeţe (Covasna, Galaţi, Satu-Mare şi Sibiu) unde fiecare municipiu a depus cerere şi a adus documentaţia necesară. Urmează ca, pentru celelalte 91 de finanţări aprobate, autorităţile locale să trimită, în termen de 60 de zile, documentaţia necesară pentru a putea fi demarată procedura de construcţie a creşelor”, a declarat ministru Cseke Attila.

Ordinul de ministru permite construcţia unor creşe noi în 102 municipii din toată ţara şi în sectoarele Capitalei, dacă autorităţile locale depun, şi pentru cele 91 de proiecte aprobate, cerere completă în acest sens, incluzând terenul disponibil pentru construcţie şi justificarea numărului de copii pe baza indicilor de natalitate.

„Dezvoltarea reţelei de creşe trebuie să fie demarată unitar, în toată ţara, de aceea am aprobat una sau două creşe construite pentru fiecare municipiu, în funcţie de numărul locuitorilor. În urma ordinului emis astăzi, poate fi demarată procedura, acolo unde autorităţile locale sunt partenere în acest proiect”, a mai spus ministrul Dezvoltării.

Alte 110 creşe eficiente energetic vor fi construite prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici