145 de infracţiuni economice în ultima săptămână, constatate de poliţişti

Poliţiştii de investigare a fraudelor au constatat, în ultima săptămână, 145 de infracţiuni, din care peste 30 de evaziune fiscală, fiind puse sub acuzare 136 de persoane, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

13 afișări
Imaginea articolului 145 de infracţiuni economice în ultima săptămână, constatate de poliţişti

145 de infracţiuni economic în ultima săptămână, constate de poliţişti (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Poliţiştii din cadrul formaţiunilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor-IGPR, în urma acţiunilor desfăşurate în ultima săptămână pentru protejarea mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă, au constatat 145 de infracţiuni, precizează sursa citată.

Poliţiştii au depistat 35 de infracţiuni de evaziune fiscală, 20 de înşelăciuni în relaţiile comerciale, 18 falsuri în înscrisuri, 14 infracţiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal, 11 infracţiuni la Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, nouă infracţiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, cinci infracţiuni la Legea 59/1934 asupra cecului şi 4 infracţiuni prevăzute de Legea 8/1996 privind drepturile de autor şi conexe.

Pentru comiterea acestor fapte sunt suspectate 136 de persoane, două dintre acestea fiind cercetate în stare de reţinere sau arest preventiv.

De asemenea, în zece dosare complexe se efectuează cercetări faţă de 14 de persoane, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici