15 supermarketuri din Bucureşti, amendate cu aproape 200.000 de lei

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi de aproape 200.000 de lei în 15 supermarketuri din Capitală, unde au găsit alimente expirate, precum şi produse etichetate şi depozitate necorespunzător.

99 afișări
Imaginea articolului 15 supermarketuri din Bucureşti, amendate cu aproape 200.000 de lei

15 supermarketuri din Bucureşti, amendate cu aproape 200.000 de lei (Imagine: Mediafax Foto)

În urma controalelor desfăşurate, luni, la 15 supermarketuri din Capitală, inspectorii au găsit mai multe nereguli, pentru care au dat 21 de amenzi în valoare totală de 193.500 de lei, se arată într-un comunicat de marţi al ANSVSA.

Totodată, au fost retrase de la comercializare 58 de kilograme de carne, produse din carne, brânzeturi şi îngheţată, precum şi aproximativ 59 de kilograme de produse de origine nonanimală.

Inspectorii au găsit produse cu termen de valabilitate depăşit, etichetate şi depozitate necorespunzător, precum şi spaţii întreţinute necorespunzător.

Potrivit inspectorilor ANSVSA, la supermarketul Nic din sectorul 1 au fost date amenzi în valoare de 15.000 de lei, au fost confiscate 33,66 kilograme preparate din carne, carne de porc congelată, brânzeturi, îngheţată şi 58,6 kilograme de varză murată şi roşii.

Totodată, inspectorii au dispus ca până în 20 iulie să fie remediate deficienţele de igienă şi să fie implementate procedurile de bune practici. Principalele abateri constatate în acest caz se refereau la neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor de prelucrare şi depozitare şi la nerespectarea trasabilităţii produselor.

La magazinul Rainbow, tot în sectorul 1, inspectorii au găsit produse etichetate necorespunzător sau fără elemente de identificare, în acest caz fiind aplicate amenzi de 5.000 de lei şi confiscate 14,095 kilograme de telemea de vacă.

Inspectorii ANSVSA au descoperit nereguli şi la sediul din sectorul 5 al aceleiaşi societăţi, acestea constând în nerespectarea trasabilităţii produselor şi desfăşurarea activităţii de porţionare şi ambalare a preparatelor din carne fără înregistrare sanitar-veterinară. Societatea a fost amendată cu 20.000 de lei.

Tot cu câte 20.000 de lei au fost amendate şi supermarketurile Mega Image din sectoarele 2 şi 3, pentru vânzarea sau valorificarea de produse expirate.

La supermarketul Penny Market din sectorul 2 inspectorii au găsit produse etichetate necorespunzător şi spaţii, utilaje şi ustensile întreţinute în condiţii necorespunzătoare, nereguli pentru care au dat amenzi de 10.000 de lei.

Inspectorii au mai amendat, cu 45.000 de lei, şi supermarketurile Albinuţa din sectoarele 2 şi 5, primul pentru valorificarea unor produse expirate (20.000 de lei), iar al doilea pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare şi valorificare a produselor cu termen de valabilitate depăşit (25.000 de lei), în acest caz fiind confiscate cinci kilograme de preparate din carne.

La supermarketul Ethos din sectorul 2, spaţiile, utilajele şi ustensilele erau întreţinute necorespunzător, unitatea fiind amendată cu 5.000 de lei.

Inspectorii ANSVSA au dat amenzi şi la supermarketurile Billa din sectoarele 3 şi 6. În primul caz, sancţiunea aplicată a fost de 10.000 de lei, pentru neîntreţinerea spaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor şi pentru comercializarea produselor în spaţii neautorizate, iar la unitatea din sectorul 6 a fost dată o amendă de 2.500 de lei, pentru depozitare în exces, peste limita tehnologică aprobată oficial.

Supermarketul Ethos din sectorul 4 a fost amendat cu 5.000 de lei pentru etichetare necorespunzătoare, iar magazinul Primăvara din sectorul 6, cu 10.000 de lei, pentru manipularea produselor în condiţii neigienice şi neîntreţinerea spaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor.

Echipele de control au amendat supermarketurile G'market din sectorul 6, cu 25.000 de lei, pentru folosirea ambalajelor, recipienţilor şi a ustensilelor în stare insalubră, şi Cris Internaţional din sector 4, cu 1.000 de lei, pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor.

Consumatorii sunt rugaţi să sesizeze orice abatere constatată în domeniul siguranţei alimentelor la Call Center-ul 0800 826 787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie.

Inspectorii ANSVSA au verificat şi duminică 12 hipermarketuri şi supermarketuri din Capitală, 11 dintre acestea fiind amendate în total cu 145.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici