16 judeţe au fost avertizate hidrologic cu cod galben

Prefecturile din 16 judeţe au fost avertizate hidrologic cu cod galben, specialiştii atenţionând că, din cauza precipitaţiilor abundente prognozate, începând de marţi şi până vineri există riscul producerii unor viituri rapide pe versanţi, torenţi şi pe râurile mici.

1 afișare
Imaginea articolului 16 judeţe au fost avertizate hidrologic cu cod galben

16 judeţe au fost avertizate hidrologic cu cod galben

Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) a trimis, luni seară, o avertizare hidrologică cu cod galben prefecturilor judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava şi Vrancea.

Astfel, potrivit avertizării, începând de marţi, de la ora 22.00 şi până vineri, la ora 12.00, ca urmare a precipitaţiilor torenţiale prognozate, ce pot depăşi local 40-50 de litri pe metrul pătrat, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, precum şi creşteri de niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie pe cursurile superioare ale râurilor Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Râmnicu Sarat, Putna, Trotuş, Bistriţa, Moldova, Suceava, Prut şi pe unii afluenţi ai acestora.

Prefecturile din toate judeţele ţării au fost atenţionate, luni, de meteorologi că de marţi şi până joi vremea se va înrăutăţi, existând posibilitatea să plouă torenţial, chiar cu grindină şi să se producă vijelii. Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) a trimis, luni după-amiază, o atenţionare meteo cu cod galben în acest sens tuturor prefecturilor din ţară.

Potrivit atenţionării, începând din partea a doua a zilei de marţi, instabilitatea atmosferică "se va accentua treptat" în toate regiunile şi se va manifesta prin intensificări ale vântului, uneori chiar vijelii şi ploi torenţiale, izolat chiar cu grindină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici