179 de romi repatriaţi din Franţa au ajuns la Timişoara cu o cursă charter

Un număr de 179 de cetăţeni români de etnie romă repatriaţi din Franţa au ajuns, joi după-amiază, pe aeroportul din Timişoara cu o cursă charter, unii spunând că se vor întoarce, întrucât nu le vor ajunge pentru mult timp banii primiţi de la autorităţile franceze.

171 afișări
Imaginea articolului 179 de romi repatriaţi din Franţa au ajuns la Timişoara cu o cursă charter

179 de romi repatriaţi din Franţa au ajuns la Timişoara cu o cursă charter (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Avionul pus la dispoziţie de autorităţile franceze a venit de la Lille şi a ajuns, joi după-amiază, pe Aeroportul din Timişoara. La bordul aeronavei se aflau 179 de romi, între care 63 de minori, potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Timişoara.

Romii repatriaţi au spus că fiecare adult a primit 300 de euro pentru a se întoarce în România, în timp ce pentru fiecare copil autorităţile franceze au plătit 100 de euro.

Romii afirmă însă că banii nu le vor ajunge pentru mult timp şi de aceea vor fi nevoiţi să se întoarcă în Franţa.

"Cât timp credeţi că o să ne ajungă banii ăştia? Viaţa e scumpă în România şi aici nu avem ce să facem. Acum mergem acasă, în Maramureş, dar va trebui să plecăm din nou. În Franţa ne ducem, dacă ne mai primesc. Noi nu am semnat nimic când ne-au dat banii, cred că putem să ne întoarcem. Am primit 300 de euro, iar copiii au primit câte 100 de euro. În Franţa ne-au dat corturi în care să stăm. După ce am plecat, le-au strâns", a spus unul din pasagerii sosiţi pe Aeroportul din Timişoara.

De la aeroport, romii au fost îmbarcaţi în autocare puse la dispoziţie de Regia Autonomă de Transport Timişoara şi au plecat la Gara de Nord însoţiţi de jandarmi şi poliţişti. De aici, aceştia se vor întoarce în localităţile de domiciliu.

Acesta este cel de-al treilea transport de acest fel, primele două având loc în ianuarie şi iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici