2,5 tone de sticle de plastic adunate pe Valea Galda. Echivalentul a cinci camioane

Cantitatea de 2,5 tone de sticle de plastic şi alte deşeuri a fost adunată din Valea Galda, afluent al Mureşului din judeţul Alba, în doar trei zile.

270 afișări
Imaginea articolului 2,5 tone de sticle de plastic adunate pe Valea Galda. Echivalentul a cinci camioane

2,5 tone de sticle de plastic adunate pe Valea Galda. Echivalentul a cinci camioane

2,5 tone - echivalentul a 5 camionete - cu PET-uri (câte 500 kg/camionetă) s-au strâns timp de trei zile din Valea Galda, afluentul de dreapta al Mureşului din judeţul Alba.

Acţiunea s-a terminat marţi în jurul orei 12.30.

„Un obstacol de PET-uri şi alte deşeuri a fost deja îndepărtat zilele trecute din Valea Galda (judeţul Alba) de către echipele noastre de la Apele Române Mureş- Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, în colaborare cu Primăria Sântimbru”, informează Apele Române.

Este vorba despre o adevărată "avalanşă" de PET-uri şi crengi aduse de apă care a putut fi oprită numai cu ajutorul unui tractor cu remorcă, al unui încărcător frontal şi al unui buldoexcavator.

„Dar oricâte deşeuri am strânge, râurile şi lacurile vor rămâne în continuare încărcate dacă nu vom înceta să mai aruncăm gunoaiele în natură, abandonându-le cu nepăsare. Depozitarea deşeurilor în locuri neamenajate se sancţionează contravenţional conform Legii Apelor”, adaugă sursa citată.

Amenzile pot fi de la 10.000 - 15.000 lei şi pot ajunge până la 35.000 lei pentru persoane fizice.

Totodată, având în vedere responsabilităţile autorităţilor locale cu privire la salubrizarea cursurilor şi a malurilor, precum şi asigurarea unor locuri special amenajate pentru aruncarea deşeurilor, nerespectarea acestor obligaţii poate fi sancţionată cu amenzi de la 35.000-40.000 lei şi pot ajunge până la 75.000-80.000 în funcţie de gravitatea faptei.

Pentru igienizarea cursurilor de apă, inspectorii Apelor Române dau anual amenzi între 500.000-700.000 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici