20 de cetăţeni din Africa şi Asia, găsiţi ascunşi în două tiruri la Nădlac II

  • 20 de cetăţeni din Africa şi Asia au fost găsiţi ascunşi în două tiruri la Nădlac II.
  • Maşinile erau conduse de şoferi turci şi încercau să treacă frontiera în Ungaria.
335 afișări
Imaginea articolului 20 de cetăţeni din Africa şi Asia, găsiţi ascunşi în două tiruri la Nădlac II

20 de cetăţeni din Africa şi Asia, găsiţi ascunşi în două tiruri la Nădlac II

Potrivit autorităţilor, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - judeţul Arad au depistat douăzeci de cetăţeni din Irak, Siria, Egipt şi Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu produse din aluminiu şi textile. Şoferii turci sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar străinii ascunşi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Incidentele s-au produs duminică şi luni. La miezul nopţii, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din Turcia, în vârstă de 34 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor, produse din aluminiu pe ruta Turcia - Austria.

Poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul automarfarului 18 persoane din Irak, Siria şi Egipt, adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, dar şi doi minori în vârstă de 15 şi 18 ani.

Duminică, la acelaşi punct de trecere, a venit un alt şofer turc care, conform documentelor, transporta produse textile din Turcia, pentru o societate din Suedia. Sub remorca automarfarului, pe roata de rezervă, au fost găsite două persoane, cetăţeni din Afganistan şi Siria, în vârstă de 23 şi 18 ani.

În ambele situaţii, cetăţenii străini sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici