21 de cetăţeni din Irak şi Afganistan prinşi când intrau ilegal în România

Douăzeci şi unu de cetăţeni din Irak şi Afganistan, între care zece copii, au fost prinşi când încercau să intre din Serbia în România, pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.

122 afișări
Imaginea articolului 21 de cetăţeni din Irak şi Afganistan prinşi când intrau ilegal în România

21 de cetăţeni din Irak şi Afganistan prinşi când intrau ilegal în România (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat, în localitatea de frontieră Jamu Mare, şapte persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Având în vedere că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, dintre care doi bărbaţi, o femeie şi patru minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, iar minorii cu vârste între 3 şi 16 ani.

Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Grădinari din judeţul Caraş-Severin, 14 cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că sunt 6 cetăţeni din Irak şi 8 din Afganistan, dintre care cinci bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, respectiv şase minori, având vârste cuprinse între 3 şi 16 ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici