24 de migranţi au evadat dintr-un centru de refugiaţi din Arad. Fugarii au demontat gratiile de la ferestre

Un număr de 24 de migranţi care erau cazaţi în centrul de refugiaţi din localitattea arădeană Horea au fugit în noaptea de miercuri spre joi, fiind căutaţi în prezent de forţe ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră.

333 afișări
Imaginea articolului 24 de migranţi au evadat dintr-un centru de refugiaţi din Arad. Fugarii au demontat gratiile de la ferestre

24 de migranţi au fugit dintr-un centru de refugiaţi din Arad (Imagine: Diana Iurkiewicz-Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontiră Arad, Octavaian Tocaciu, 24 de persoane au fugit din centrul pentru refugiaţi în condiţii deocamdată necunsocute.

Pentru acţiunea de prindere a acestora au fost moblizate forţe suplimentare pe fâşia de frontieră cu Ungaria, existând informaţii că aceştia s-ar îndrepta spre spaţiul Schengen.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia, Fînaţă, a precizat că zeci de jandarmi participă la căutarea fugarilor, acţiunile fiind desfăşurate în tot judeţul.

Cei 24 de migranţi au demontat gratiile de la ferestre şi au fugit pe câmp, doi dintre ei fiind prinşi în apropierea localităţii Horia şi preluaţi pentru procurori pentru audieri.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Judeţene Arad, este vorba de 24 de refugiaţi algerieni şi tunisieni cazaţi într-un centru specializat din localitatea arădeană Horea aflată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Conform sursei citate, în cursul nopţii, migranţii au demontat gratiile de la ferestrele camerelor în care stăteau şi au ieşit pe câmp, iar doi dintre ei au fost prinşi de către poliţişti la aproximativ două ore pe un câmp de lângă localitatea Horea.

La operaţiunile de căutare a fugarilor sunt implicaţi aproximativ 200 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră.

Centrul pentru refugiaţi din localitatea Horea se află în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici