25 de posturi de procurori DIICOT aşteaptă să fie ocupate

Ministrul Justiţiei anunţă că în şedinţa de Guvern de joi va fi introdus un memorandum care vizează suplimentarea cu 25 a posturilor de procurori în cadrul DIICOT.

112 afișări
Imaginea articolului 25 de posturi de procurori DIICOT aşteaptă să fie ocupate

25 de posturi de procurori DIICOT aşteaptă să fie ocupate

„În 2024, traficul şi consumul ilicit de droguri vor fi principale ameninţări la adresa securităţii naţionale din SUA. Asta spune cel mai recent Raport al Departamentului american pentru Securitate Internă. În România, chiar ieri, 30 de mii de pastile au fost capturate de poliţiştii antidrog din Vâlcea. Vorbim despre substanţa activă <alprazolam>, un drog de risc. Asta se întâmplă în contextul în care, în septembrie, operaţiunea HIMERA captura peste 20 de mii comprimate stupefiante sustrase din circuitul legal chiar de gestionar. Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca peste ocean”, arată ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu susţine că drogurile sunt atât o problemă de sănătate publică, cât şi una de securitate naţională.

„De aceea, e necesar să alocăm resurse umane suplimentare la DIICOT. Joi, va intra în şedinţă de Guvern un memorandum în acest sens: suplimentarea cu 25 de posturi de procurori! Substanţele ilicite ucid persoane şi distrug destine. Iar legislaţia trebuie adaptată la aceste ameninţări. Un bun exemplu este proiectul Partidul Naţional Liberal privind eliminarea pedepsei cu suspendare în cazul traficului de droguri de mare risc, precum şi majorarea pedepselor pentru fapte de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, mai arată Alina Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alina gorghiu,
diicot,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici