Video 30 de persoane au fost reţinute pentru contrabandă cu alcool

Tribunalul Bucureşti a emis, vineri noapte, mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru 30 din cele 35 de persoane reţinute pentru contrafacere şi vânzare de băuturi alcoolice, pentru ceilalţi cinci acuzaţi dispunând cercetarea în libertate.

505 afișări

Potrivit unor surse judiciare, cei cinci pentru care instanţa a decis cercetarea în libertate nu sunt dintre liderii grupării, fiind acuzaţi de complicitate la contrafacere şi vânzare de băuturi alcoolice.

Sursele citate au precizat că avocaţii celor arestaţi au declarat recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, procurorii au atacat decizia instanţei în cazul celor cinci membri ai grupării lăsaţi liberi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism cercetează în acest caz 61 de persoane, pentru constituirea unui grup de criminalitate organizată în materia contrafacerilor de băuturi alcoolice.

Joi, procurorii DIICOT au făcut 114 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Braşov, Mureş, Giurgiu, Dolj, Vâlcea, Prahova, Argeş, Iaşi, Bacău şi Bistriţa-Năsăud, fiind reţinute 35 de persoane, pentru contrafacere şi vânzare de băuturi alcoolice.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării, constituită la începutul anului 2008, au desfăşurat un complex de activităţi cu caracter infracţional, în scopul obţinerii unor importante resurse financiare, prin operaţiuni de spălare a banilor, contrafacere şi punere în circulaţie de produse contrafăcute, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi prin folosirea de marcaje false a produselor accizabile supuse marcării.

O parte din activitatea membrilor reţelei s-a derulat sub paravanul unor societăţi comerciale legal constituite, prin care se achiziţionau cantităţi mari de cereale ce erau apoi procesate în alcool brut. Acesta era transformat ulterior în produse contrafăcute similare cu cele originale de pe piaţă. După ce îmbuteliau produsele în ambalaje ce purtau mărci identice sau similare cu mărci înregistrate şi cu renume pe piaţă şi punea marcaje fiscale false, membrii grupării le vindeau către magazine, restaurante, angrouri, reţele de persoane fizice, discoteci şi cluburi.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici