30 de voturi furate dintr-o secţie din Ilfov, care a fost desigilată

Este anchetă la Ilfov, după ce locţiitorul preşedintelui unei secţii din Petrăchioaia a sesizat poliţistul care asigura protecţia secţiei, că persoane necunoscute au intrat în locaţie, au îndepărtat sigiliul de la un sac cu voturi şi au furat, la prima vedere, 30 de voturi nule.

Urmărește
3084 afișări
Imaginea articolului 30 de voturi furate dintr-o secţie din Ilfov, care a fost desigilată

ACTUALIZARE: Primele cercetări făcute de poliţiştii oraşului Voluntari arată că sigiliile au fost aplicate corect şi nu sunt indicii care să ateste modificarea acestora. De asemenea, oamenii legii au identificat toate voturile reclamate ca fiind sustrase.

„Până la acest moment, aspectele sesizate de locţiitorul preşedintelui secţiei 263 din Petrăchioaia nu sunt susţinute de niciunul dintre membri sau observatori. În continuare, poliţiştii efectjuează cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor în cadrul dosarului penal”, transmit reprezentanţii ISU Ilfov.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Potrivit Poliţiei Ilfov, incidentul a avut loc marţi, în jurul orei 12:58.

Poliţistul, care a asigura protecţia secţiei de votare nr. 263 din Petrăchioaia a fost sesizat de către locţiitorul preşedintelui acestei secţii cu privire la faptul că, după desigilarea căii de acces spre încăperea unde se aflau voturi, a constatat că persoane necunoscute au pătruns în această locaţie, au îndepărtat un sigiliu de la un sac ce conţineau voturi, au înlocuit un sigiliu aplicat pe una dintre cele două fereastre existente şi a sustras, la prima vedere, 30 de voturi nule, pentru alegerea primarului.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Voluntari, împreună cu specialist criminalist, care fac cercetări pentru identificarea presupuşilor autori şi stabilirea situaţiei de fapt, în cadrul dosarului penal, deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, ruperea de sigilii şi fraudă la vot.

Poliţia Ilfov precizează că voturile au fost transportate de la sediul Biroului Electoral de Circumcripţie Petrăchioaia în noaptea de 10/11 iunie, în jurul orei 00:00 şi depozitate la Secţia nr.263, ca urmare a deciziei preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie, în vederea renumerotării acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici