300 de milioane de copii nu merg la şcoală din cauza epidemiei de coronavirus

Epidemia de coronavisus a perturbat educaţia a aproape 300 de milioane de elevi şi studenţi din întreaga lume, potrivit unui raport UNESCO citat de CNBC.

1152 afișări
Imaginea articolului 300 de milioane de copii nu merg la şcoală din cauza epidemiei de coronavirus

300 de milioane de copii nu merg la şcoală din cauza epidemiei de coronavirus

Organizaţia Naţiunilor Unite care monitorizează educaţia globală spune că numărul copiilor care lipsesc de la şcoală la nivel mondial este fără precedent.

Începând de miercuri, 13 ţări, inclusiv China, Italia şi Japonia, au închis şcolile la nivel naţional în efortul de a opri răspândirea virusului. Acest lucru afectează aproape 290 de milioane de elevi, a declarat UNESCO.

Cel puţin zece ţări au şcoli închise la nivel local, dar dacă închiderile vor fi extinse la nivel naţional, UNESCO a spus că alte 180 de milioane de elevi nu vor merge la şcoală. Raportul UNESCO nu a inclus India, care a decis joi închiderea şcolilor primare din New Delhi până în aprilie.

O mare parte dintre elevi provin din China, de unde a apărut epidemia. În toată ţara, inclusiv în regiunile Hong Kong şi Macao, peste 233 de milioane de studenţi lipsesc de la şcoala din cauza virusului. Urmează Japonia, care are aproape 16,5 milioane de elevi.

O serie de şcoli din Statele Unite şi-au anulat cursurile asupra coronavirusului, mulţi pregătindu-se pentru o posibilă epidemie.

UNESCO va organiza o întâlnire de urgenţă pe 10 martie cu privire la închiderile şcolilor din cauza coronavirusului. Agenţia a spus că sprijină implementarea de programe şi platforme de învăţare la distanţă, pe scară largă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
şcoala,
coronavirus,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici