35 de cadavre de căprioare, găsite pe un câmp din judeţul Arad. Animalele ar fi murit otrăvite

Zeci de cadavre de căprioare au fost găsite pe un câmp de lângă localitatea arădeană Nădab, autorităţile suspectând că acestea au murit otrăvite după ce localnicii au stropit excesiv terenurile cu substanţe împotriva rozătoarelor.

538 afișări
Imaginea articolului 35 de cadavre de căprioare, găsite pe un câmp din judeţul Arad. Animalele ar fi murit otrăvite

35 de cadavre de căprioare, găsite pe un câmp din judeţul Arad. Animalele ar fi murit otrăvite (Imagine: Thomas Dan/Arhiva Mediafax Foto)

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Gheorghe Ban, a declarat joi că localnicii din Nădab au descoperit căprioarele moarte şi au sunat la 112.

Autorităţile au început o anchetă, iar în ultimele 24 de ore au ridicat de pe terenuri agricole 35 de cadavre, însă nu exclud să fi murit mai multe căprioare.

"Am realizat necropsii şi am constatat că animalele aveau leziuni hemoragice interne foarte severe, care pot fi provocate de anumite substanţe chimice. Am trimis la laborator probe biologice pentru a stabili despre ce substanţe este vorba", a declarat Gheorghe Ban.

El a spus că se fac cercetări în fondul de vânătoare din zona Nădab pentru că ar putea exista mult mai multe cadavre în vegetaţie sau în preajma lacurilor.

"Ne temem să nu existe localnici care să ridice cadavrele pentru consumul de carne", a declarat şeful DSVSA Arad, care îi avertizează pe localnici să nu mânânce din carnea animalelor găsite moarte.

Reprezentanţii Poliţiei judeţene afirmă că terenurile agricole pe care au fost descoperite căprioarele moarte sunt ale unor localnici din Nădab.

"S-a stabilit că pe terenurile respective au fost împrăştiate substanţe toxice pentru combaterea rozătoarelor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţene Arad, Camelia Tuduce.

Proprietarii terenurilor agricole ar putea fi cercetaţi penal pentru distrugere dacă proprietarii fondurilor de vânătoare afectate vor depune plângeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici